Изпаднали в паника орди превзеха супермаркетите и магазините във Великобритания,

...
Изпаднали в паника орди превзеха супермаркетите и магазините във Великобритания,
Коментари Харесай

Неописуема паника на острова, орди разграбват магазините ВИДЕО

Изпаднали в суматоха орди превзеха супермаркетите и магазините във Англия, до момента в който Островът се готви за втора национална обсада поради ковид.

Стотици купувачи се подредиха на дълги опашки пред вратите на магазините, в това число "Сенсбъри " и "Коско ", в навечерието на националната обсада, която се чака да бъде оповестена в четвъртък.



А тези пък, които се надяваха всичко да им бъде доставено до у дома, останаха мощно разочаровани, откакто стана ясно, че ще има свободни часове за доставки чак след един месец.



Хаосът стартира да се развихря, откакто министър председателят Борис Джонсън изненада британците, обявявайки втора национална обсада седмици, откакто съобщи, че такава няма да има.

Очевидци гледаха с неразбиране изпадналите в суматоха купувачи предвид на това, че магазините няма да бъдат затваряни по време на блокадата.



Снимки в мрежата демонстрират по какъв начин единствено за ден някои артикули се трансфораха в дефицитни.


В Туитър Дейвид Клейтън разказа апокалиптични подиуми, които се разиграват в Лондон.


"Наложи ми се да отида в града. Армагедон. Като сцена от филм за живите мъртъвци. В очите на хората се виждаше микс от суматоха и обезсърчение. Пазаруваха доста трескаво всичко, без значение дали им би трябвало или не. Беше извънредно ", написа той.


Всичко това се случва след среща на английския щаб за битка с ковид в кабинета на премиера в петък сутринта, която се състоя на фона на апокалиптичните прогнози на държавната група по изключителните обстановки, формирана от учени (SAGE).



Джонсън бе заставен да разкрие, че се задава нова обсада на бързо свикана конференция в неделя, откакто в пресата изтече информация по отношение на наличието на срещата.



Мерките ще влязат в среднощ в четвъртък и ще продължат до 2 декември. Всичко ще хлопне кепенците, с изключение на витално значимите обекти.



Мярката, в границите на която ще бъдат изплащани 80% от заплатите на чиновниците, ще остане в действие още един месец. Пътуванията отвън Англия ще би трябвало да са единствено "работни ".


Джонсън съобщи, че това е единственият метод за попречване на черните прогнози на съвета от учени за над 85 000 умряли от вируса през зимата. Така лекарите няма да бъдат принуждавани да избират кого да спасят - болните от К-19 или хората с други заболявания.


Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР