Изпадналата в затруднения германска компания Siemens Energy планира да намали

...
Изпадналата в затруднения германска компания Siemens Energy планира да намали
Коментари Харесай

Водеща германска компания за ВЕИ технологии свива производството след огромни загуби

Изпадналата в усложнения немска компания Siemens Energy възнамерява да понижи разноските в бизнеса си с вятърна сила посредством огромна метаморфоза, съобщи ДПА. Очаква се преструктурирането на дъщерното сдружение Siemens Gamesa да спести на затруднената компания към 400 млн. евро (438 млн. долара) до фискалната 2025-26 година.

Главният изпълнителен шеф на Siemens Energy, Кристиан Брух, разгласи предходната седмица, че Siemens Gamesa би трябвало да се върне към облага тази година, две години по-късно от в началото плануваното.
 Некачествени вятърни турбини
Некачествени вятърни турбини " издухаха " една трета от пазарната стойност на Siemens Energy

Отстраняването на дефектите ще коства над 1 милиарда евро и ще отнеме години

Бизнесът с вятърна сила стана причина основаната в Мюнхен компания да регистрира загуби за милиарди евро през миналата финансова година. От една страна, наземните вятърни турбини вид 5.X се оказаха източник на многочислени механически проблеми, а от друга - офшорните планове са белязани от забавяния и растящи разноски.

Siemens Energy има огромен брой неизпълнени поръчки, само че се нуждае от спомагателни средства под формата на гаранции, с цел да се оправи с това закъснение. Миналата седмица компанията реализира съглашение с банки и федералното държавно управление за даване на гаранции за застраховане на поръчките. Германското държавно управление предлага гаранция в размер на 7,5 милиарда евро, с цел да обезпечи банкови гаранционни линии в размер на 12 милиарда евро.

Siemens Gamesa възнамерява да се концентрира върху съответни райони и артикули, като главният й пазар е Европа.

Siemens Energy беше поделение на немския инженерен и индустриален колос Siemens, беше отделена в независима компания през 2020 година Конгломератът продължава да държи миноритарен дял в енергийната компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР