Изпадналата в затруднение платформа за търговия с криптовалути Nexo е

...
Изпадналата в затруднение платформа за търговия с криптовалути Nexo е
Коментари Харесай

Nexo влиза в съда срещу един от основателите си за липсващи $12 милиона

Изпадналата в усложнение платформа за търговия с криптовалути Nexo е въвлечена в правосъдна борба в Обединеното кралство за изчезнали активи на стойност $12 милиона.

Спорът е обвързван със съоснователя Георги Шулев и изчезнал хардуерен портфейл на Ledger, съдържащ криптоактивите на Nexo. Шулев, който напусна компанията през 2019 година, е съосновател на Nexo дружно с Антони Тренчев и други.

Преди това те се скараха за сметка в BitMEX, вследствие на което Nexo загуби към $7.9 милиона. Сега Nexo и Шулев спорят за друга част от крипто хазната на компанията.

Конфликтът стартира, когато Шулев беше уволнен и изиска отплата за отказаните му акции на Nexo. Шулев упрекна Nexo, че е нарушила доверието на потребителите.

През 2020 година той упрекна съоснователя Коста Кънчев, че непозволено е задържал обещаните акции на Nexo. Nexo отхвърли претенциите на Шулев. Те реализираха съглашение, съгласно което Шулев ще върне активите и ще получи $1 милион.

Неотдавнашно правосъдно дело обаче разкри, че личните токени на Nexo са били преместени от портфейл, за който се твърди, че е следен от Шулев, което е довело до спор за заплащане.

Липсващият Ledger портфейл е решаваща точка на разногласието. Nexo твърди, че Шулев към момента има достъп до активите, само че и двамата отхвърлят да имат устройството. Компанията за кредитиране в криптовалути предлага приспадане на съглашението за $1 милион от активите, които Шулев държи под настойничество. Той от своя страна предлага останалите активи да бъдат трансферирани на ескроу сътрудник. Страните обаче остават в задънена улица.

Шулев твърди, че е бил заставен да подпише съглашението за споразумяване на разногласието и че основният изпълнителен шеф на Nexo го е притиснал и е отправил закани. Липсващият портфейл на Ledger продължава да бъде значим проблем. Шулев отхвърля да е виновен за изпращането на токени. В отчет от следствието е открит адрес, който съответствува с въпросния портфейл.

Шулев свидетелства, че активите са били трансферирани към портфейли под надзора на следствието. Въпреки това съдията откри, че той има явен надзор върху активите и е нарушил контракта.

Сега страните чакат правосъден развой, с цел да разрешат продължаващия спор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР