Изоставеното от майка си 3-месечно бебе ще бъде настанено в

...
Изоставеното от майка си 3-месечно бебе ще бъде настанено в
Коментари Харесай

Настаняват изоставеното от майка си 3-месечно бебе в център от смесен тип

Изоставеното от майка си 3-месечно бебе ще бъде настанено в център от фамилен вид. Решението е на Агенцията за обществено подкрепяне, само че това е краткотрайна мярка, оповестява Българска национална телевизия.

Малкият Александър е в център от фамилен вид и ще остане там, до момента в който не протече развой по реинтеграция - вероятно връщане на майката или настаняване при родственици, осиновяване или приемна грижа. Настаняването при родственици или приемна грижа са отхвърлени разновидности, тъй като Социалните не са намерили съответна грижа измежду родственици или приемни родители, а мярката „ осиновяване " е прекомерно последна за случая, тъй като майката не е с отнети наставнически права.

Центровете от разбъркан вид са места, в които ситуацията се приближава оптимално до фамилната. В къща живеят до шест деца, където е настанен Александър. Осигуряват се разнообразни обществени интензивности, тъй че децата да живеят в група и общественост. Центърът е в непосредствена непосредственост до мястото, където ще се работи с майката.

С нея е нужно да се работи, тъй като тя е изоставила детето си, откакто е научила, че синът ѝ се потребност от лекуване. Затова би трябвало да се реши здравословното положение на майката и по кое време тя най-рано ще има опция да се грижи за него физически. Тя може да се вижда със сина си след позволение от институциите, а по думите ѝ тя е съумяла да се види със сина си.

Александър е в положително здраве, което удостоверяват и експертите.

Социалните служби рядко прибягват до подобен вид грижа, само че решението им е похвално, тъй като една неправителствена организация ще се погрижи както за детето, по този начин и за майката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР