Изоставеното на паркинг до Централна гара бебе вече е настанено

...
Изоставеното на паркинг до Централна гара бебе вече е настанено
Коментари Харесай

Настаниха изоставеното на паркинг бебе в приемно семейство

Изоставеното на паркинг до Централна гара бебе към този момент е настанено в приемно семейство в Пловдив, оповестяват от общественото министерство. То беше подхвърлено в кашон сред два автомобила през април тази година. Четиримесечното отроче е намерило своя нов дом от втория път. Първото приемно семейство, което се съгласява да се грижи за него, не може да го одобри в дома си незабавно. Причината е здравословен проблем. Затова обществените го настаняват в друго приемно семейство. Проверките им открили, че бебето е умерено и се усеща добре в новия си дом, а полаганите грижи били отлични.

Междувременно чиновниците от отдел „ Закрила на детето “ работя с бащата, като задачата е детето да бъде върнато при него. Освен това обществените търсят и аргументите за изоставянето му. Бащата е на 28 години и живее в една от ромските махали на Пловдив. Майката е на 26-години.Тя не желае да се грижи за новороденото, бабата също отхвърля. Проверката на обществените служащи открила, че бабата по майчина линия, която е отказала да се грижи за бебето, към този момент отглежда друго дете на щерка си. Новороденото няма други близки и родственици.

По данни на общественото министерство към края на април в фамилии на родственици или близки са настанени общо 4796 деца в риск. За съпоставяне децата, който се отглеждат в приемни фамилии са два пъти по-малко – 2214.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР