Изоставени на сметището кучета предизвикаха скандал в Самоков. Граждани обвиняват

...
Изоставени на сметището кучета предизвикаха скандал в Самоков. Граждани обвиняват
Коментари Харесай

Изхвърлиха кучета в клетки на сметището

Изоставени на сметището кучета провокираха скандал в Самоков. Граждани упрекват общината, че не взима нужните ограничения.

„ Сметището не е място да се държат кучета. Изготвихме тъжби и чакаме щателна инспекция по въпроса. В града има глутници, тъй като някой не си прави работата. Имаше къси стратегии за кастриране, само че резултат няма”, споделиха жителите на Самоков.

На мнение, че общината абдикира е и Явор Гечев от "Четири лапи ".

"Има сериозен пропуск в работата на общината. Скандално е да се складират кучета на хранилище за боклуци. Животните би трябвало да се транспортират със профилирано транспортно средство ", сподели той.

От общината пък се оправдаха.

"По никакъв метод не сме влошили изискванията, в които живеят животните. Това е съвременен европейски районен център за боклуци, не е бунище. Обектът е общински и е под наблюдаване непрекъснато. Имаме чиновници, които заловят кучетата, поставят ги в клетка, хранят ги и след това ги кастрират. Не стоят повече от 2 часа на депото. В никакъв случай не става въпрос за експанзия над животни”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” Ангелина Вангелова, секретар на Община Самоков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР