Изоставена къща на улица Околчица“ №6 в Кючук Париж се

...
Изоставена къща на улица Околчица“ №6 в Кючук Париж се
Коментари Харесай

Бълхи нападнаха Кючука

Изоставена къща на улица „ Околчица “ №6 в " Кючук Париж " се е трансформирала в разплодник на бездомни животни, а оттова и на бълхи. За това се оплакаха в редакцията на " Марица “ разтревожени съседи, които стават жертви на рисковите инсекти.

Те обясниха, че в парцела се влизало без никакви проблеми, защото оградата била висока едвам половин метър. Вътре било цялостно с бездомни котки. Децата от квартала постоянно ходели да играят там и се прибирали у дома с бълхи, от които страдало цялото семейство.

„ Обаждали сме се на разнообразни институции за неуместното състояние, в което се намираме всички ние, живеещите към тази къща, но всеки си трансферира топката и никой не реагира съответно. Недопустимо е в днешни дни в столицата на културата, хората да въшлясват! " съобщи Десислава Танчева, която живее на метри от развъдника.

Жената описа, по какъв начин синът и щерка й са били грубо нахапани от бълхи, като даже сподели фотоси за доказателство. На тях се виждат тежки обриви по тялото от свирепите нахапвания.

Нейна съседка изясни, че парцелът е ненаселен от към три години. Собствениците се изнесли в различен пловдивски квартал и рядко посещавали дома си в Кючука. Тя удостовери, че напастта е нетърпима. Всички комшии били почернели от бълхи.

Репортерска инспекция на „ Марица “ сподели, че положението на парцела е окаяно. Прозорците на къщата са с железни решетки, вратите са залостени с катинари. Достъпът до двора обаче е безусловно свободен за всеки. Живеещи в квартала описаха, че постоянно засичат хора, които употребяват пропадналия гараж за тоалетна. Възрастен мъж даже съобщи, че неотдавна е станал очевидец на млада двойка, която решила да употребява мястото за " мръсни игри ".

Най-големият проблем на съседите обаче остават уличните котки, които към този момент считат двора за собствен и са се настанили за непрекъснато там. Пред една от стените на къщата даже беше сложена остаряла къщурка за котки, до която имаше купичка с храна.

„ Явно някой ги гледа и ги храни, а те не престават да прииждат. Такива са котките -щом схванат, че някъде дават храна, стартират да идват ежедневно, до момента в който не одобряват мястото за свое. А след това страдаме ние. " Положението е смут - котките седят на сянка под асмата, а нас ни яде бълхата “, оплака се друга съседка.

Съпругът на Десислава даже се е заел самичък да взема решение казуса, защото не е видял поддръжка от никоя институция. Той купил препарат срещу вредителите и постоянно пръскал по развъдника, за жалост без забележим резултат.

Кметът на регион " Южен " Борислав Инчев даде обещание светкавична интервенция пред кореспондент на " Марица ". Той уточни, че има особено общинско дружество " Дезинфекционна станция ", което се занимава с сходни проблеми. Обеща, че сигналът ще бъде неотложно изпратен до чиновниците на предприятието. А те напълно скоро щели да изпратят екип на място, който да стартира напръскване против ужасяващата злина.

И пандизчиите въшлясаха

Изтърпяващите санкции в пловдивския затвор също пропищяха от бълхите. Това обявиха самите те в сигнал до редакцията на „ Марица “.

Положението в зандана е ужасно, а лишените от независимост упрекват пандизчиите от Пазарджик и Стара Загора, че са преносители. През последния месец те били преместени наложително в пандиза в " Кючук Париж ", поради поправки по другите регионални тъмници.

В сигнала се споделя, че новите пандизчии идвали с всичките си персонални движимости си от другите затвори, като по този начин пренесли вредителите. Напастта била огромна, макар че всеки месец се правило профилактично напръскване.

Лишените от независимост, които са на „ лек “ режим и имат право да излизат, даже са си взели в допълнение препарати, с цел да се бранят против бълхите и дървениците.

Това се случва, до момента в който пловдивският затвор е без шеф. Към момента краткотрайно изпълняващ длъжността на починалия Божил Иванов е Запрян Илиев, който има близо 20 години стаж. Още не е ясно по кое време ще бъде разгласен конкурс за нов шеф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР