Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано

...
Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано
Коментари Харесай

ЦИК: Машините за гласуване ще бъдат инсталирани още тази веч...

Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано и те ще бъдат конфигурирани още довечера в секциите по места, оповестиха от ЦИК, представени от БНР.

От ЦИК признаха, че има закъснение на графика, в който машините е трябвало да са в секционните комисии. Говорителят на комисията Таня Цанева увери, че изоставането ще бъде наваксано.

" Машините ще стигнат. Наистина имаше подобен проблем. Бяха стигнали до регионалните центрове и имаше проблеми във връзка с логистиката превозването до съответните общини, надлежно до СИК. Спешно ЦИК организира среща през днешния ден на обед в 1 часа с доставчиците на машини, които дават отговор и за логистиката, както и с представители на Министерство на вътрешните работи. Набелязахме нужните ограничения за това да се реши казусът в точния момент. Още в днешния ден, без значение от часа, би трябвало да бъдат конфигурирани ".

Много повече от предходни избори са преносимите СИК, само че точният им брой ще се знае на следващия ден.

" Ще са доста повече, в сравнение с примерно 2017 година, както в лечебните заведения, по този начин и броят на преносимите СИК, а има и такива за карантинирани ".

" Няма тъжби, по-скоро има избрани сигнали, които ЦИК ги преглежда, като тяхната устременост е във връзка с нарушавания във фейсбук, както е известно, фейсбук не предстои на надзор от Изборния кодекс ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР