Изолацията, в която се поставят спортистите с положителен тест за

...
Изолацията, в която се поставят спортистите с положителен тест за
Коментари Харесай

Шефът на МОК съчувства на Валиева

" Изолацията, в която се слагат спортистите с позитивен тест за ковид, се трансформира в мощно психическо тестване за самите състезатели, които са били планувани да се състезават в Зимните олимпийски игри. Такова мнение изрече президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах на конференция в Пекин през днешния ден.
" Някои тук в Пекин трябваше да платят доста висока цена. Имаше спортисти, които се наложи да бъдат изолирани. Това е най-тежкото тестване – да присъстваш на Игрите, да гледаш по какъв начин твоите съперници се състезават, по какъв начин минават задачите Игри. А са тук, само че не са част от Олимпиадата, макар че доста дълго време, години са работили за този миг. Това в действителност е съществено психическо тестване за спортистите ", сподели още Томас Бах.
Той изрази безпокойствие от отношението към съветската фигуристка Камила Валиева, само че вредите към този момент били нанесени.
Президентът на МОК изгледал самостоятелното съревнование по фигурно пързаляне при дамите по малкия екран в четвъртък и реагира като огромна част от света.
" С потрес. С угриженост. С доста яд. Тове е доста тъжна история “, сподели той за съветската фигуристка Камила Валиева. 15-годишната рускиня беше огромният любимец за златен орден, макар позитивната проба за неразрешено вещество, само че получи позволение да се състезава- Тя обаче се сгромоляса на леда под големия напън и приключи четвърта, преди да се счупи прочувствено.
„ Бях доста, доста угрижен “, сподели Бах и се закани на треньорите, формалните лица и лекарите към Валиева – по този начин нареченото й „ обграждане “ на олимпийски език – и даде обещание следствие на държанието им.
„ Надявам се, че хората, които са виновни за това, ще бъдат държани виновни за това по верния метод “, сподели Бах. „ И когато споделям „ по верния метод “, имам поради по най-силния вероятен метод “.
Валиева е дала през декември позитивна проба за сърдечен медикамент, който е в листата на неразрешените субстанции на Световната антидопингова асоциация. Това лекарството допуска, че се предписва на възрастни, а не от тийнейджърка, която прекарва живота си в следена атмосфера от Федерацията по фигурно пързаляне на Русия.
„ Допингът доста рядко се случва да бъде признат независимо от спортистите “, сподели Бах. „ Винаги имаш антураж.
В случая има малолетно, 15-годишно момиче, което явно има опиат в тялото си, който не би трябвало да бъде в тялото й “, продължи Бах. „ И тези, които са приложили това лекарство в тялото й, това са тези, които са отговорни.”
В края на разочароващото, раздрано от нерви показване на Валиева, нейният треньор Етери Тутберидзе беше забелязан да я подлага на критика остро.
" Защо го пусна? — сподели Тутберидзе на съветски. „ Обясни ми за какво? Защо спря да се биеш? Пускаш го след този аксел. Защо? "
Ридаещата Валиева наподобява не получаваше огромна поддръжка след неуспеха си.
„ Когато по-късно видях по какъв начин тя беше призната от най-близкото й обграждане, с нещо, което изглеждаше като голям мраз, беше смразяващо “, сподели Бах. „ Да видиш това, вместо да я утешаваш, вместо да се опитваш да й окажеш помощ? ", приключи прочувствено шефът на МОК.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР