Изолацията по време на пандемията е довела до това много

...
Изолацията по време на пандемията е довела до това много
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Изолацията доведе до това много деца да не са имали контакт с грипни, парагрипни и други вируси

Изолацията по време на пандемията е довела до това доста деца да не са имали контакт с грипни, парагрипни и други вируси. Такова мнение изрази доктор Благомир Здравков, който е част от самодейността „ Ти решаваш “, която подкрепя взимането на осведомено решение по отношение на имунизациите.

„ Изолацията по време на пандемията докара до това доста деца да не са имали контакт с грипни, парагрипни и други вируси. Това от една страна е добре, само че от друга води до по-тежко, а от време на време и атипично протичане на тези болести. Що се отнася до Коронавирус инфекцията при децата – в нашата болница лекувахме едни от най-тежките случаи от цялата страна и за благополучие резултатите сочат, че сме се справили чудесно “, акцентира доктор Здравков.

„ За страдание COVID-19 погуби доста хора, в това число и деца, само че истината е, че и медиците, и пациентите, извървяхме дълъг път и в този момент сме по-подготвени, знаем по какъв начин да се пазим, подобрихме лечебните логаритми “, още съобщи доктор Здравков.

Относно страничните резултати от имунизациите и това за кои групи имунизацията е целесъобразна, доктор Здравков показва, че в Педиатрията в София са имунизирани доста деца и при тях не е имало демонстрация на тежки нежелани лекарствени реакции.

„ Ваксинацията остава мощно целесъобразна за деца и възрастни със съществени хронични болести – сърдечно-съдови, белодробни и автоимунни. Едни от най-тежките ни случаи на деца с COVID-19 бяха на неимунизирани родители. Естественият имунитет е по-малко резистентен и това към този момент се потвърди, тъй че имунизациите си остават най-хубавата защитна мярка за справяне с COVID-19 “, разяснява още той.

Д-р Благомир Здравков е изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “.

Инициативата на БЧК „ Ти решаваш “ сплотява лекари, вирусолози, имунолози, общопрактикуващи експерти, учени, преподаватели и други експерти в общо изпитание да се дава вярна и правдива информация по отношение на развиването на Коронавирус пандемията, методите за предотвратяване, следствията от прекараната болест, и всяка друга тематика, която би помогнала на всеки човек да вземе същински осведомено решение. Инициативата изцяло почита правото на всеки човек самичък да се осведоми и самичък да вземе значимото решение дали да си сложи ваксина или не.

Инициативата „ Ти решаваш “ е на БЧК, по стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 в България ”, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР