Изолацията и други мерки като част от борбата срещу пандемията

...
Изолацията и други мерки като част от борбата срещу пандемията
Коментари Харесай

Изолацията е спасила 59 000 човешки живота в 11 европейски страни до момента

Изолацията и други ограничения като част от битката против пандемията от причиняваното от новия ковид заболяване COVID-19 са избавили живота на 59 000 души в 11 европейски страни, демонстрира английско проучване, представено от Франс прес.

" Ние считаме, че актуалните ограничения, които са в действие най-малкото до края на този месец, са избавили от гибел 59 000 индивида в 11 страни в Европа към днешна дата ", споделят учените от лондонския Империъл колидж, считан за един от най-реномираните университети в региона на медицината.

Авторите на проучването са експерти по епидемиология и математика. Те са създали модел на динамичността на епидемията в Европа и са създали оценка на забавянето на болестта с ковид SARS-CoV-2, дължащо се на ограниченията, взети на разнообразни дати в 11-те изследвани страни.

Сред оценените ограничения са били карантина за болните, затварянето на учебните заведения и университети, възбраната за събиране на хора на едно място, обществената отдалеченост и общата изолираност. Изследователите акцентират, че става дума за теоретични модели, предполагащи, че една и съща мярка има съпоставимо влияние в 11-те страни.

В Италия, която бе първата европейска страна, въвела строги ограничения и в която епидемията взе максимален мащаб, въздействието на тези ограничения е най-силно, съгласно проучването. Учените считат, че решението на управляващите за прекъсване на редица действия в страната, е избавило живота на 38 000 души. На второ място е Испания, където съгласно създателите на проучването е бил избавен животът на 16 000 индивида.

Специалистите споделят, че ограниченията са избавили 2500 души във Франция, 560 в Белгия, 550 в Германия, 370 в Обединеното кралство, 340 в Швейцария, 140 в Австрия, 82 в Швеция, 69 в Дания и 10 в Норвегия, предава Българска телеграфна агенция.

Учените акцентират, че " още доста смъртни случаи ще бъдат избегнати, в случай че се подсигурява, че ограничаващите ограничения ще останат в действие, до момента в който предаването на вируса спадне до ниски равнища ".

Според създателите в 11-те страни са били инфектирани общо сред 7 милиона и 43 милиона индивида, измежду които към 5,9 милиона италианци и единствено 600 000 души са в Германия, където равнището на болест е най-ниско. Разликата сред формалния брой на инфектираните в тези страни и оценките на английските откриватели се изяснява безспорно главно с това, че доста от случаите на болест остават незабелязани, тъй като са " доброкачествени или без признаци " и тъй като " потенциалът за осъществяване на проби за диагностициране е стеснен ", тъй че не всички съмнителни случаи са тествани, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР