Изолация от стиропор и поплан започнаха да лепят по фасадата

...
Изолация от стиропор и поплан започнаха да лепят по фасадата
Коментари Харесай

Налепиха с изолация къща паметник на културата

Изолация от стиропор и поплан започнаха да лепят по фасадата на къща-паметника на културата в Стария град. Тя е на улица „ Стръмна ”, тъкмо зад тила на Етнографския музей.

Изолацията се лепи на задната стена на парцела, който не се вижда от улицата. Къщата е от средата на 19-и век. До началото на предходната година 5/6 от нея бяха на общината.

Останала 1/6 бе на Гергана Губерова. На сесията на 14 март м. година бе гласувана продажбата на парцела за 104 700 лв.. Поправка в кадастъра към момента не е нанесена, и теренът от 251 кв. м. се води със смесена благосъстоятелност.

Къщата е била реставрирана през 70-е години на предишния век и до неотдавна приземния й етаж Археологическият музей е употребил като вместилище.В основите й има остатъци от римския Филипопол.

Налепената с изолираност стена е на 170 години. „ Марица ” не съумя да се свърже със собственичката на парцела.

От кметството на „ Централен ” ще изпратят инспекция, с цел да се види дали в действителност има налепена изолираност.

„ Според регистъра къщата е монумент на културата и е неприемливо по нея да се лепи изолираност – та даже това да е стена калкан или да е място, което не се вижда от улицата ”, безапелационен и основният проектант на „ Централен ” Петър Петров. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР