Изобщо не е прецедент и двете страни да обявяват победа.

...
Изобщо не е прецедент и двете страни да обявяват победа.
Коментари Харесай

Даниел Митов намекна за предателство на Кирил Петков заради Северна Македония

Изобщо не е казус и двете страни да афишират победа. Истината е, че в България този възторг, с който беше разгласен триумф, не контрастира с мнението на тези, които схващат от проблематиката. Кирил Петков дължи пояснения – отстъпи ли България от мандата, даден му на Консултативния съвет по национална сигурност? Това съобщи някогашният външен министър и претендент за министър председател на ГЕРБ Даниел Митов.

Ако сме отстъпили, не знам по какъв начин да го окачествя – като изменничество (може би), акцентира Митов пред Българска национална телевизия.
Анализ в един от най-известните гръцки вестници: Бъдещето на Северна Македония не е розово
Интересен разбор за бъдещето на Северна Македония показа Ставрос Цимас в гръцкия вестник " Катимерини ". Основното му умозаключение - има...
Прочети повече
Стево Пендаровски сподели неща, които в случай че са правилни, имаме голям проблем. Той сподели, че българският министър председател надали не е отишъл с нова преговорна рамка, сподели Митов. Според него, Петков не употребява експертизата на въшното ни министерство. Митов смята, че логиката на Петков е да се почнат договаряния, а можем да ги спрем по-късно, в случай че има потребност. Той даде образец със Сърбия – всеки се окопава в предварителния развой, преди договарянията – по-късно е късно. Руското въздействие при Сърбия се ускори, подсети Митов.

Наясно ли е българският министър председател какво са заявявали до момента македонските политици пред външното ни министерство? Има ли някакви задължения за проект да се промени Конституцията на Северна Македония по отношение на етническите българи, попита Митов.

Непрекъснато чуваме за " проекта Петков ". Какъв е той? Къде е, насочи нови въпроси Митов. Той разяснява, че като има междуправителствено съвещание, то се готви дълго време – т.е. настоящето такова съвещание на 25 януари е " мъгла ", с цел да бъде сложена България пред приключен факт. Не мисля, че който и да е в България ще елементарни пристъпване на алените линии, счита Митов.

Кирил Петков би трябвало да си даде сметка, че би трябвало да преоцени логиката " дайте да ги пуснем на договаряния, пък след това ще ги стопираме ", безапелационен е Митов.
Екатерина Захариева: Правителството хвърля единствено нездравословни хрумвания в общественото пространство
От ГЕРБ нямат никакъв градивен разговор с ръководещите. Правителството хвърля единствено нездравословни хрумвания в общественото пространство. Това зая...
Прочети повече
Още: Непрежалимата Македония (I част)

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР