Изображения, анализирани от Сателитния център на ООН, показват, че 35%

...
Изображения, анализирани от Сателитния център на ООН, показват, че 35%
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват, че 35% от сградите в Газа са разрушени

Изображения, оценени от Сателитния център на Организация на обединените нации, демонстрират, че 35% от постройките в линията Газа са били разрушени или развалени по време на израелското нахлуване против палестински анклав, заяви Ройтерс.

Сателитният център на Организация на обединените нации е употребявал сателитни изображения с огромна резолюция от 29 февруари и ги е сравнил със фотоси отпреди началото на сегашния спор. Анализът демонстрира, че към 35% от всичките здания в Газа – 88 868 – са били развалени или разрушени. Сред тях са разпознати 31 198 разрушени постройки, 15 908 съществено развалени и 40 762 понесли умерени вреди.

Това съставлява нарастване с близо 20 хиляди на броя на развалените здания спрямо предходната оценка, учредена на изображения от януари, които демонстрираха, че 30% от всички здания са развалени или разрушени, заяви центърът.

„ Ръстът на вредите е бил максимален в градовете Хан Юнис и Газа, като в Хан Юнис се следят спомагателни 12 279 развалени постройки, а в Газа  - спомагателни 2010. Хан Юнис е изключително изумен с 6662 нови разрушени здания “, заяви органът на Организация на обединените нации.

Израелската офанзива, почнала в отговор на нападението на екстремистите от „ Хамас “ в южната част на Израел на 7 октомври, е лишила живота на над 32 хиляди палестинци, съгласно здравните управляващи на ръководената от „ Хамас “ територия. Около 1200 души починаха при миналогодишното нахлуване на групировката против Израел.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР