Изображение: Йохевед Лифшиц в медицинския център Сураски в Тел Авив,

...
Изображение: Йохевед Лифшиц в медицинския център Сураски в Тел Авив,
Коментари Харесай

Войната между Израел и Газа: Освободен заложник казва, че Хамас са били „подготвени“ за отвличания и IDF не са приели предупрежденията „насериозно“

Изображение: Йохевед Лифшиц в медицинския център Сураски в Тел Авив, откакто е била освободена от Хамас. Снимка: Изображение на AP: Йочевед Лифшиц в медицинския център Сураски в Тел Авив

Хамас сподели, че госпожа Лифшиц и Нурит Купър, 79, по филантропични аргументи и „ неприятни здравословни аргументи “, само че съпрузите им към момента са държани пандизчии.

Двете дами и съпрузите им - на 83 и 84 години - бяха отвлечени от домовете си в Нир Оз, покрай границата с Газа, когато Хамас стартира клането си на 7 октомври.

Групата пусна фотоси на маскирани въоръжени мъже даде на дамите храна и питиета и ги води до пункта за предаване, където чиновници на Червения кръст ги посрещнаха.

Повече от 200 души бяха отвлечени по време на офанзивата на Хамас, само че единствено четирима бяха освободени - другите двама са Американска майка и щерка предходната седмица.

Тъй като доста заложници към момента са държани пандизчии, се схваща, че Съединени американски щати са поискали от Израел да отсрочи наземната си инвазия, с цел да могат да бъдат освободени повече.

The British Foreign Службата приветства освобождението на дамите и даде обещание да „ продължи да работи неуморно “ за обезпечаване на освобождението на още.

Говорителка сподели: „ Мислите ни остават със фамилиите на обичани хора, които към момента са държани в плен, защото те устоят на невъобразими страдания и паники в този миг.

„ Ние ще продължим да работим неуморно с Катар, Израел и други, с цел да подсигуряваме, че всички заложници се прибират безвредно. “

Прочетете още: < br />
Ранен боец желае да се върне на фронтовата линия
Израелски боец, погубен от бойци на Хамас по време на наземна офанзива

Изображение: Йохевед Лифшиц, вляво, и Нурит Купър. Снимка: AP

Висш водач на Хамас сподели пред Sky News, че всички цивилни измежду заложниците ще бъдат освободени, в случай че Израел понижи интензивността на бомбардировките над Газа.

„ Искаме да спрем случайните бомбардировки, цялостното заличаване, геноцида, тъй че бойците на Ал Касам да могат да ги вземат от местата им и да ги предадат на Червения кръст или който и да е “, сподели Халед Мешаал.

„ Имаме потребност от верните условия, с цел да позволим те да бъдат освободени. “

Повече от 5000 палестинци към този момент са убити и 15 000 ранени при израелски въздушни удари, споделя министерството на опазването на здравето на Газа.

Заложниците могат да бъдат освободени „ при подобаващи условия “

Израел се готви за предстояща земя навлизане, с танкове и хиляди бойци, чакащи с дни заповед за офанзива - ход, който евентуално доста ще усили жертвите и от двете страни.

Министърът на защитата Йоав Галант сподели на войските в понеделник, че „ ще пристигна “ и да продължим да се приготвяме.

Той сподели, че офанзивата ще бъде от земя, въздух и море, само че не даде времева рамка.

Около 1400 души са били убити в Израел след нахлуването на Хамас на 7 октомври, съгласно израелски източници.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР