Изображение ТрендАко изборите са днес в следващия парламент биха влезли

...
Изображение ТрендАко изборите са днес в следващия парламент биха влезли
Коментари Харесай

Изследователски център: 5 или 6 формации влизат в парламента, ако изборите са днес

Изображение Тренд

Ако изборите са през днешния ден в идващия парламент биха влезнали пет политически обединения, а шестата е под въпрос с планиран резултат към 4-процентната преграда.

Това демонстрира новото национално представително изследване на Изследователски център “Тренд ” по поръчка на “ ”, извършено в интервала 4-11 февруари.

Още преди формалното оповестяване на предизборната коалиция сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, е тествано тяхно вероятно обединяване, прецизират от Тренд.

На въпрос с авансово заложени варианти, ГЕРБ и обединяването сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са със сходна електорална поддръжка.

ГЕРБ резервира минимално преимущество с по-малко от % пред предизборната коалиция, като партията на Бойко Борисов се употребява с поддръжката на 25.6% от гласуващите, до момента в който обединяването сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ с 24.8% от гласуващите.

Данните сочат, че предизборната коалиция съумява да събере електоратите на двете обединения, като не се записва отлив в резултат на обединяването. Засега не се регистрира и бонус от него.

В подредбата по-надолу не се следят структурни промени спрямо предходните няколко месеца. Третото място остава за Движение за права и свободи с 12.8%. „ Възраждане “ доближава равнища от 11.9% измежду гласуващите.

Пета в подредбата е Българска социалистическа партия с 8.9% от гласуващите.

Реални шансове за парламентарно посланичество резервира Български напредък с 4% от гласуващите. Предизборната акция ще се окаже решаваща за партията на Стефан Янев. Н

а отдалеченост от парламентарната преграда, само че над 3% остава „ ИТН “.

Опцията „ не поддържам никого “, която ще участва и в самия избирателен ден, продължава да събира относително висок % (4.8%).

От организацията прецизират, че резултатите от електоралния въпрос не регистрират втория лист със глобени лица по закона „ Магнитски “, който беше оповестен на 10 февруари следобяд. Теренната работа на сегашното проучване приключи на 11 февруари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР