Изображение: Снимка, която предполагаемо показва Армита Джераванд в болница. Снимка:

...
Изображение: Снимка, която предполагаемо показва Армита Джераванд в болница. Снимка:
Коментари Харесай

Армита Джераванд: Тийнейджърката, „нападната от иранските власти за това, че не носи хиджаб“, е в мозъчна смърт, казват държавните медии

Изображение: Снимка, която хипотетично демонстрира Армита Джераванд в болница. Снимка: Hengaw

В актуализация в неделя, новинарската мрежа на Ислямска република Иран сподели: „ Проследяването на последното здравословно положение на Армита Джераванд демонстрира, че нейното здравословно положение като мозъчна гибел наподобява несъмнено макар напъните на медицинския личен състав.. "

Случаят породи опасения, че младежът може да претърпи същата орис като, 22-годишната жена, чиято гибел предходната година, до момента в който беше в ареста на моралната полиция, провокира национални митинги.

Протести означават годишнина от гибелта на Махса Амини

Един деятел сподели, че силите за сигурност са забранили на родителите й да разгласяват нейна фотография в обществените медии или да приказват с правозащитни групи.

Във видео, споделено от държавната осведомителна организация, IRNA, родителите на Армита споделиха, че щерка им е претърпяла спад на кръвното налягане и е изгубила равновесие, като си е блъснала главата.

Правозащитни групи настояват, че изказването на нейния родител е направено под напън. Те желаят да бъдат оповестени фрагменти от вътрешността на влака.

Но фрагментите, споделени с IRNA, наподобява демонстрират Армита да върви към влака с две приятелки. След като се качи, едно от девойките е извлечено от пасажерите.

Sky News не съумя да ревизира без значение фрагментите.

Масуд Дорости, началник на компанията за употреба на метрото в Техеран, сподели, че записите от камерите за видеонаблюдение не демонстрират признаци на спор.

Министерството на вътрешните работи на Иран не е дало отговор незабавно на настояванията за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР