Най-малко девет загинали - включително деца - след като покрив на църква се срути в Мексико

...
Изображение: Смята се, че десетки хора са блокирани под развалините.
Коментари Харесай

Изображение: Смята се, че десетки хора са блокирани под развалините. Снимка: Alejando de Angel/El Sol de Tampico чрез AP Изображение: Сред убитите има деца. Снимка: Secretaria de Seguridad Publica Tamaulipas чрез Reuters Изображение: Спасителите копаят през нощта за оцелели. Снимка: Президентство на Мексико чрез Ройтерс

Спасителите работиха през цялата нощ, за да изкопаят оцелели, за които се смята, че са под развалините.

Епископ Хосе Армандо Алварес каза, че покривът се е срутил, докато енориашите са приемали причастие в Дядо Коледа Круз в град Сиудад Мадеро на брега на Персийския залив, до пристанищния град Тампико.

Той също призова всеки, който има дърва, да дари, за да ги донесе на църквата, за да подкрепи покрива, докато спасява екипи претърсиха руините.

Специално обучени кучета също бяха изпратени в развалините, за да намерят оцелели.

Изображение: Полицията казва, че кръщенията трябваше да се провеждат по време на църковната служба. Снимка: Secretaria de Seguridad Publica Tamaulipas чрез Reuters Изображение: Изображенията показват част от покрива върху църковните пейки. Снимка: Secretaria de Seguridad Publica Tamaulipas чрез Reuters

„В момента се извършва необходимата работа за извличане на хората, които все още са под развалините“, каза той.

„Днес живеем през много труден момент."

Изявление от епархията на Тампико в социалните медии гласи: „Изпод развалините, благодарение на Божественото провидение и работата на спасителните екипи, хората бяха извадени живи ! Нека продължим да се молим!"

Полицията каза, че броят на младите жертви може да се дължи на факта, че кръщенията трябваше да се извършват в църквата.

Прочетете още световни новини:
Полицията издирва деветгодишно момиче, отвлечено от къмпинг
Тръмп ще се яви изненадващо на процеса за измама

„Присъединяваме се към молитвата за трагичната загуба на живот и ранените,“ се казва в изявление на Мексиканския съвет на епископите.

Срутванията на сгради са често срещани в Мексико по време на земетресения, но Националната сеизмологична служба не съобщава за достатъчно силна сеизмична активност, която да причини такива щети по време на срутването. Нямаше индикации за експлозия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР