Изображение НИМХЖегите нямат край. Първа степен на опасност и утре.

...
Изображение НИМХЖегите нямат край. Първа степен на опасност и утре.
Коментари Харесай

Жегите нямат край! Юли започва с първа степен на опасност

Изображение Национален институт по метеорология и хидрология

Жегите нямат край. Първа степен на заплаха и на следващия ден. Това предвиждат дежурните синоптици от Национален институт по метеорология и хидрология, наблюдава ".

Жълт код е разгласен за съвсем цялата страна. По-поносими ще бъдат температурите единствено в Източна България, само че като се изключи Ямболско.

Ето защо и да внимавате при оповестена първа степен на заплаха от рисково високи температури: БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ – чакат се доста високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни и деца.

В първия ден от юли атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще се намалява.

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите региони ще остане съвсем безшумно. Остава горещо с оптимални температури най-вече сред 33° и 38°, в София - към 33°.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на изолирани места в западните региони ще превали. Ще духа слаб, по високите елементи сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28°, на 2000 метра - към 20°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там ще бъде с ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР