Бивш заместник-директор на училище, което преди са посещавали принц Джордж и принцеса Шарлот, вкаран в затвора за сексуални престъпления

...
Изображение: Матю Смит беше ръководител на пасторската грижа в Thomas's
Коментари Харесай

Изображение: Матю Смит беше ръководител на пасторската грижа в Thomas's Battersea

Той се върна в Обединеното кралство през юли 2022 г. и това лято публикува реклама онлайн, търсеща фиксиран дял, в който той каза, че е начален учител и може да помогне с грижите за децата.

Пробив в данните на полицията в Северна Ирландия: PSNI полицаи останаха „невероятно уязвими“ поради човешка грешка

Но той беше арестуван, преди да бъде приет по предложението и NCA каза, че няма доказателства, че е извършил престъпления срещу деца в Обединеното кралство или в Непал.< /p>

Смит беше осъден на 12 години затвор в Кралския съд на Саутуорк в сряда и доживотно вписан в регистъра на извършителите на сексуални престъпления.

Прочетете повече от Sky News:
Полицейските патрули на Оксфорд Стрийт се засилиха след заплахата за масова престъпност в TikTok

Хелън Доре, старши офицер от Националната агенция за борба с престъпността, каза: „Матю Смит е плодовит престъпник и майстор манипулатор, който принуждава млади мъже да малтретират деца на своя от името.

„Той постоянно търсеше възможности да получи достъп до деца, но умееше да крие сексуалния си интерес към тях. Той е извършил престъплението си, докато е работил като учител и ръководител на пасторска грижа – дълбоко предателство на гласуваното му доверие.

„Ясно е, че Смит няма абсолютно никаква емпатия към жертвите си и вредата, която им е причинил . Той представлява много реален и значителен риск за децата, но това разследване гарантира, че той ще прекара дълго време в затвора.

„NCA се ангажира да работи онлайн и в чужбина, като работи с глобални партньори, за да гарантира че децата са защитени и нарушители като Смит са изправени пред правосъдието.“

Говорител на училището каза: „Бяхме шокирани и ужасени безмерно от този случай и сме благодарни за работата на полицията и съдилищата да подведат този човек под отговорност.

„Работата на г-н Смит в училището, която започна през септември 2022 г., беше прекратена с незабавен ефект, когато училището за първи път научи за обвиненията срещу него през ноември.

„Въпреки че Националната агенция за борба с престъпността потвърди, че нито един от разследваните въпроси не е свързан с училището или неговите ученици, тези достойни за съжаление действия представляват непростимо злоупотреба с доверието и нашите мисли са с тези, които са били засегнати или ощетени от тях .

"Както винаги, ние оставаме абсолютно ангажирани с постоянната безопасност и благополучие на нашите ученици и цялата ни училищна общност."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР