Видео показва момента, в който Люси Летби е арестувана по подозрение в убийство

...
Изображение: Lucy Letby арест Тя също така беше призната за
Коментари Харесай

Изображение: Lucy Letby арест

Тя също така беше призната за невинна по две обвинения в опит за убийство. Журито не успя да излезе с присъди по още шест обвинения в опит за убийство.

Кадрите показват момента, в който детективите се изправят пред нея за първи път заради подозренията си, че тя може да е замесена в смъртта на бебетата.

Полицията разследва подозрителни смъртни случаи в неонатологичното отделение на болницата „Графиня от Честър“ между юни 2015 г. и юни 2016 г.

Летби беше арестувана за първи път по подозрение за убийство в дома си в Честър на 3 юли 2018 г.

Запис от полицейска бодикамера показва как полицаи чукат на вратата на Летби, преди тя да ги пусне да влязат.

Малко повече от 10 минути по-късно видеото показва как Летби, облечена в еднакво синьо долнище за джогинг и качулка, е изведена от къщата с белезници и вкаран в полицейска кола.

По-късно същия ден 33-годишният беше разпитан за първи път от детективи, докато беше в ареста.

Говорейки тихо, тя може да бъде чута да обяснява, че арестуващите полицаи са й казали, че е била свързана със случая, тъй като е присъствала по време на смъртта на много от децата.

На въпроса дали има някакви притеснения относно нарастването в нивата на смъртност в отделението за новородени, тя каза: „Мисля, че всички току-що забелязахме като екип като цяло, медицинският персонал, че това е повишение в сравнение с предишни години.“

Летби беше по-късно освободена, но отново беше арестувана през юни 2019 г., когато беше освободена под гаранция в очакване на допълнителни разследвания.

Три години след първоначалното започване на разследването, Летби беше арестувана отново на 10 ноември 2020 г.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР