Изнудват Сърбия, а не мен лично. Това заяви сръбският президент

...
Изнудват Сърбия, а не мен лично. Това заяви сръбският президент
Коментари Харесай

Вучич за гласуването в ООН: Изнудват Сърбия, а не мен лично

Изнудват Сърбия, а не мен персонално . Това съобщи сръбският президент Александър Вучич след вчерашното гласоподаване в Организация на обединените нации против Русия, заяви " Танюг ".

Сърбия гласоподава " за ". По думите на Вучич, първичното решение е било страната да се " въздържи ", само че тя е била сложена под голям напън от всички страни.

Сърбия е военно неутрална страна, само че не е политически неутрална. Вучич сподели в ефира на RTS, че " до момента в който сме на пътя към Европейския съюз (ЕС), не можем да бъдем политически неутрална страна ".

Припомняме, че в четвъртък, Общото заседание на Организацията на обединените народи гласоподава за премахване на Русия от водещия орган за правата на индивида на организацията на фона на изказвания, че нейни бойци са убивали цивилни, до момента в който се отдръпват от район към украинската столица.

Инициираната от Съединени американски щати резолюция получи 93 гласа " за " в четвъртък, до момента в който 24 страни гласоподаваха " срещу ", а 58 други се въздържаха .

В късата резолюция се показва " сериозна угриженост по отношение на продължаващата рецесия с правата на индивида и филантропичната рецесия в Украйна, изключително по отношение на отчетите за нарушавания и злоупотреби с правата на индивида и нарушавания на интернационалното филантропично право от Руската федерация , в това число груби и систематични нарушавания и злоупотреби с правата на индивида ".

Отстраняването на Русия от Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации реализира нужното болшинство от две трети от членовете на Общото заседание на Организация на обединените нации, които гласоподаваха " да " или " не ", като въздържалите се не се регистрират при изчислението .
 Общото заседание на Организация на обединените нации в профил Русия от Съвета по правата на индивида
Общото заседание на Организация на обединените нации в профил Русия от Съвета по правата на индивида

Русия става първият непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с отнето участие в който и да е орган на Организация на обединените нации

С този ход Москва става първият непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, чието участие в миналото е било отнето от който и да е орган на Организация на обединените нации .

Русия сподели, че опитът да бъде изключена от Съвета по правата на индивида е политически акт на страни, които желаят да запазят своето господстващо състояние и надзор над света.

Най-малко 57 страни са се подписали като съавтори на водената от Съединени американски щати резолюция .

Някои страни, в това число Сенегал и Куба , в четвъртък са се оповестили срещу резолюцията " на съображение, че тя изключва Русия преди следствие " за злоупотреби с права в Украйна.

Русия е непрекъснат член с право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , дружно с Обединеното кралство, Китай, Франция и Съединени американски щати. Всички сега имат места в Съвета по правата на индивида, към който Съединени американски щати се причислиха още веднъж тази година.

На нито един непрекъснат член на Съвета за сигурност в никакъв случай не е отнемано участие от нито един орган на Организация на обединените нации преди гласуването в четвъртък.
 Сърбия отхвърля да наложи наказания на Русия
Сърбия отхвърля да наложи наказания на Русия

Сърбия в никакъв случай няма да бъде част от антируската нервност, при която се краде собствеността на съветски жители

Единствената страна, на която правата за участие са отнети в Съвета по правата на индивида, бе Либия през 2011 година, когато бе свален Муамар Кадафи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР