Изнудвал търговец за 10 000 евроОще четирима с присъдиПет години

...
Изнудвал търговец за 10 000 евроОще четирима с присъдиПет години
Коментари Харесай

5 години затвор за шефа на полицията в Раковски

Изнудвал търговец за 10 000 евроОще четирима с присъди
Пет години ще лежи зад решетките при първичен непоколебим режим някогашният шеф на полицията в град Раковски Георги Илиев за искане и взимане на 10 000 евро рушвет от търговеца на цигари без бандерол Метин Мустафа, реши Пловдивският апелативен съд.

Парите от рекетирания били получени през 2017 година от общинския служител на реда Стефан Модев, който дал част от тях на Илиев. Модев, дружно с двамата служители на реда от Раковски - Васил Гоцев и Желязко Колев, в съучастничество с Георги Илиев е изнудвал Мустафа, че ще бъде даден на съд поради противозаконните цигари. Полицаите го уверили, че материалите по делото ще бъдат унищожени, в случай че се бръкне с 10 000 евро. Търговецът изпратил сина си да даде парите, които общинският служител на реда взел на черен път покрай автомагистрала Тракия.

Гоцев и Колев, които получиха присъди от 4 и 3 година, взели от началника си по 1000 евро за присъединяване в рекета. Модев получи 6 година затвор, с изключение на за подкупа и за обир на 5000 цигари без бандерол на обща стойност 41 502 лева. през 2016 година, който направил дружно с сътрудника си от Криминална полиция - Пловдив Петър Атанасов. Той също ще търка наровете 6 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР