Износът на Великобритания за страните от ЕС се е свил

...
Износът на Великобритания за страните от ЕС се е свил
Коментари Харесай

Брекзит намали с рекордните £20 милиарда износа на Великобритания към ЕС

Износът на Англия за страните от Европейски Съюз се е свил с рекордните £20 милиарда единствено за 20 месеца, съгласно новите данни на Службата за национална статистика (ONS), представени от английските медии.

През 2021 година продажбите за Европейски Съюз са спаднали повече, в сравнение с е износът, за която и да е друга страна в света.

Износът към Европейския съюз е понижен с 12 %, а с 6 % е намалял към страни отвън Евросъюза. Общият спад е в размер на 10 %.

Като съществени аргументи са посочени спирането на веригата за доставки, новите търговски бариери и спомагателната администрация.

В резултат на това годишният импорт на артикули от Англия отвън Европейски Съюз надвиши цената на вноса от общността за първи път от началото на воденето на такава статистика от страна на ONS през 1997 година.

Миналата година вносът от най-близкия търговски сътрудник на Обединеното кралство - Европейски Съюз, възлиза на £22,2 милиарда спрямо £25,4 милиарда от всички други страни през 2021 година.

Тези числа са безспорното доказателство за въздействието на Брекзит върху търговията на Англия, разясняват специалисти, представени от финансовия уебсайт City A.M.

Други фактори са рестриктивните мерки, пред които бяха изправени водачите на камиони при започване на 2021 година, както и рецесията в световната верига за доставки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР