Износът на стоки от Обединеното кралство за Европейския съюз е

...
Износът на стоки от Обединеното кралство за Европейския съюз е
Коментари Харесай

Износът на британски стоки за ЕС през януари е спаднал с 41 процента

Износът на артикули от Обединеното кралство за Европейския съюз е намалял с 40,7% през януари след края на преходния интервал след Брекзит на 31 декември 2020 година Това се показва в месечния отчет, оповестен от Националната статистическа работа на Обединеното кралство (НСС), представен от TACC.

Той отбелязва, че вносът от Европейски Съюз също е намалял доста - с 28,8% спрямо данните за предходния месец. „ Наличните индикатори допускат, че спадът в размера на търговията през януари може да е обвързван с края на преходния интервал “, се споделя в отчета на НСС. В резултат на това общият английски експорт е понижен с 19,3% през януари, а вносът с 21,6%, което е най-големият спад от 1997 година насам, след като се събират сходни статистически данни.

На този декор Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство през януари не намлял с 2,9% спрямо декември 2020 година Експертите изясняват това с обстоятелството, че от 4 януари след откриването на английския вариант ковид в страната е въведен карантинен режим в цялата страна. Най-строгите ограничавания, множеството от които към момента са в действие, допускат затваряне на всички заведения и магазини, като се изключи тези, които продават артикули от първа нужда.

Миналата седмица министърът на финансите на Обединеното кралство Риши Сунак, представяйки бюджета за идната фискална година в Народното събрание, който обгръща интервала от 1 април 2021 година до 30 април 2022 година, съобщи, че управляващите предвиждат растеж на Брутният вътрешен продукт на страната през 2021 година с 4%. През февруари стана известно, че английският Брутният вътрешен продукт през 2020 година е понижен с 9,9%, което е най-големият спад от 1920 година, а съгласно други оценки - през последните 300 години.

Англия напусна Европейски Съюз през нощта на 1 февруари 2020 година На 1 януари 2021 година изтече преходният интервал след Брекзит, през който Обединеното кралство към момента следваше всички европейски разпореждания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР