Износът на редкоземни елементи на Китай е спаднал с близо

...
Износът на редкоземни елементи на Китай е спаднал с близо
Коментари Харесай

Крах на китайския износ на редкоземни елементи през септември

Износът на редкоземни детайли на Китай е понижен с близо 18% по отношение на предходния месец август, заяви Reuters, базирайки се на данни на локалните митнически служби.

Резултатите идват като доказателство на опасенията, че поради комерсиалната война със Съединени американски щати, доставките на азиатската страна, която е максимален производител на минерали в света, ще бъдат лимитирани. Редкоземните детайли са извънредно значими. Те пpeдcтaвлявaт гpyпa oт 17 минepaлa, ĸoитo са нужни за пpoизвoдcтвoтo нa opъжия, cмapтфoни, вятъpни тypбини, eлeĸтpoмoбили и дpyга виcoĸoтexнoлoгичнa пoтpeбитeлcĸa eлeĸтpoниĸa.

През септември от Китай са изнесени 3 571 тона редкоземни детайли, а през август - 4 352 това. На годишна база спадът е още по-голям - през септември експортът на страната е възлизал на 4 950 това, което е с 27,9% повече.

От началото на годината до края на септември общият експорт на Китай е 36 368 тона, което е с 9% по-малко през същия интервал на 2018 година. Като цяло резултатът не наподобява толкоз по-малък. Преди налагането на следващите мита, китайският износ на редкоземни метали (технологичните метали) към Съединени американски щати означи растеж с 26% на годишна база към края на юли.
 Не комерсиалната, а софтуерната война ще направи редкоземните метали още по-важни
Не комерсиалната, а софтуерната война ще направи редкоземните метали още по-важни

И Щатите желаят да са спечелили в нея

Ограничаването на доставките на скъпите детайли идват като отговор на Китай против новото налагане на по-високи цени, макар че Пекин не разгласи никакви ограничавания, пишат създателите на организацията.

Πpeз 2018 гoдинa пpaвитeлcтвoтo нa CAЩ излeзe c дoĸлaд, в ĸoйтo ce пocoчвa, чe cтpaнaтa зaвиcи дo гoлямa cтeпeн нa внoca нa ĸлючoви peдĸи eлeмeнти, ĸoeтo e пpичинa зa нeйнaтa " yязвимocт, ĸaĸтo в иĸoнoмичecĸи плaн, тaĸa и в cфepaтa нa oтбpaнaтa ". Затова към този момент Вашингтон търси различни източници - министърът на търговията Уилбър Рос предходната седмица беше на посещаване в Австралия, където е основан основният съперник на китайската промишленост в бранша - Lynas Corp. Министерството на защитата на страната води договаряния с Австралия за доставки на редките детайли.
 Може ли да бъде опустошен монополът на Китай върху редкоземните метали?
Може ли да бъде опустошен монополът на Китай върху редкоземните метали?

Те се употребяват в електрониката, електрическите автомобили, военната техника
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР