Износът на Китай през септември се е увеличил с 8,1

...
Износът на Китай през септември се е увеличил с 8,1
Коментари Харесай

Търговският излишък на Китай се свива

Износът на Китай през септември се е нараснал с 8,1 на 100 на годишна база, което е по-малко от упованията на анализаторите, съобщи Ройтерс. За същия месец вносът на втората по величина стопанска система в света е повишен с 18,7 на 100, сочат оповестените през днешния ден публични данни.

Търговският остатък на страната е достигнал 28,47 милиарда $, оповестиха митническите управляващи, отчитайки най-ниската стойност на този индикатор от март. През август остатъкът беше 41,99 милиарда $.

Анализатори, интервюирани от Ройтерс, чакаха доставките за чужбина на най-големия експортьор в света да се усилят с 8,8 на стоспрямо повишаването от 5,5 на 100 през август.

Прогнозираното нарастване на износа бе 13,5 на 100 след покачването с 13,3 на 100 през август.

След няколко вяли години китайската търговия регистрира скок през 2017-а с помощта на мощното търсене и в страната, и в чужбина.

По традиция износът способства за икономическия напредък на Китай, само че вложителите са съсредоточили в по-голяма степен вниманието си към мощния вкус на страната за стомана, злато и въглища, които тласкат нагоре цените на тези артикули на интернационалните пазари, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР