Износът и вносът на Китай спадат отново през август, тъй като търсенето спада

...
Износът на Китай е намалял с 8,8% през август на
Коментари Харесай

Износът на Китай е намалял с 8,8% през август на годишна база, докато вносът се е свил със 7,3%, показват митническите данни в четвъртък, увеличавайки натиска върху огромния производствен сектор на страната, тъй като търсенето спада у дома и в чужбина.

Проучване на Reuters сред икономисти прогнозира спад от 9,2% на износа и спад от 9,0% на вноса.

Втората по големина икономика в света рискува да пропусне целта на Пекин за годишен растеж от около 5%, тъй като властите се борят с влошаващия се спад на имотите, слабите потребителски разходи и падащия растеж на кредитите, което кара анализаторите да понижат прогнозите за растеж за годината.

Пекин обяви поредица от мерки през последните месеци, за да подкрепи растежа, с облекчаването на някои правила за заеми миналата седмица от централната банка и висшия финансов регулатор, за да подпомогнат купувачите на жилища.

Но анализаторите предупреждават, че стъпките може да имат малко въздействие, тъй като възстановяването на пазара на труда се забавя и очакванията за доходите на жилищата са несигурни.

Дейността на китайските фабрики се сви за пети пореден месец през август, показа индекс на мениджърите по покупки миналата седмица, натежаван от липсата на нови експортни поръчки и вносни части.

Собствениците на фабрики обаче посочиха, че производствените цени са се подобрили за първи път от седем месеца, в знак на подобряване на вътрешното търсене.

Южнокорейските доставки за Китай, водещ индикатор за вноса на последния, спаднаха само с една пета миналия месец, смекчавайки се от спад от 27,5% месец по-рано.

Китай отчете търговски излишък от 68,36 милиарда долара през август, в сравнение с прогноза за 73,80 милиарда долара и цифра за юли от 80,6 милиарда долара.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР