Износът на Германия за САЩ и Китай е нараснал значително

...
Износът на Германия за САЩ и Китай е нараснал значително
Коментари Харесай

Германският износ набира скорост

Износът на Германия за Съединени американски щати и Китай е повишен доста през април, съобщи Ройтерс, базирайки се на оповестени през днешния ден данни.

Според данните мощното търсене от чужбина оказва помощ на най-голямата европейска стопанска система да се възвърне от икономическия срив, провокиран от рецесията с COVID-19.

Износът за Съединени американски щати, които са най-големият пазар за немски артикули отвън Европейски Съюз, е скочил с 60,4% на годишна база през април до 10,1 милиарда евро (12,31 милиарда долара), съгласно предварителни данни за външната търговия на статистическата работа.

Износът за Китай - вторият максимален пазар за немските производители отвън единния пазар на Европейски Съюз, е повишен с 16,3% до 8,4 милиарда евро. Експортът за Англия, която към този момент не е член на Европейски Съюз, се е нараснал с 58,6% до 5,1 милиарда евро.

Общият експорт на Германия за страните отвън Европейски Съюз е нарснал с 35,6% за миналите 12 месеца до 50,8 милиарда евро.

Годишните данни за април са мощно повлияни от първата вълна на пандемията от ковид през 2020 година, която сви износа по отношение на април 2019-а, отбелязва стастистическата работа.

Износът на Германия за трети страни, е се равнявал на близо 47% от целия експорт. Това значи, че повече от половината от немския износ отива към клиенти от единния европейски пазар макар излизането на Англия от блока.

Германският експорт за трети страни през април 2020 година е намалял с 27,1% по отношение на същия месец на миналата година на фона на коронакризата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР