Износът на електромобили от Китай се е увеличил почти три

...
Износът на електромобили от Китай се е увеличил почти три
Коментари Харесай

Износът на електромобили от Китай достигна рекордно високи стойности заради търсенето в Европа: Bloomberg

Износът на електрически автомобили от Китай се е нараснал съвсем три пъти през ноември, основно с помощта на поръчките от Европа, оповестява Bloomberg, като се базира на митнически данни.

Според отчета китайските производители са доставили електрически автомобили на стойност 3,2 милиарда $ през ноември, което е най-високата стойност за един месец и е със 165% повече спрямо ноември 2021 година Данните демонстрират също, че 70% от доставките са били предопределени за Европа, по-специално за Белгия и Англия.

Електрическите леки коли съставляват повече от половината от общия експорт на коли от Китай през ноември и октомври, като през ноември доставките доближиха рекордно високи стойности от 6 милиарда $.

Според анализатори скокът в износа на електрически автомобили, създадени в Китай, се дължи на обстоятелството, че западните производители на коли пренасочват производството си от вътрешните пазари към Китай заради ограничавания потенциал в страната. Базираната в Съединени американски щати Tesla е изнесла над 37 000 автомобила от Китай през ноември, което е повече от 60 автомобила през март.

Според изследване на консултантската компания PricewaterhouseCoopers до 2025 година в Европа могат да бъдат продадени до 800 000 автомобила, създадени в Китай, множеството от които електрически.

Анализаторите на PwC предвиждат, че смяната ще се дължи на два фактора - китайските марки ще усилят пазарния си дял, а западните производители на коли ще създават повече електрически коли в Китай.

" Докато китайските производители продават от ден на ден BEV (електрически транспортни средства с батерии) в Европа, европейските и американските производители от ден на ден реалокират производството си на BEV в Китай. Китайските производители... усъвършенстваха и създадоха продуктите си на вътрешния пазар, тъй че в този момент оферират на Европа налични модели BEV, новаторски технологии и нови концепции ", съобщи PwC в известие за медиите.

 Като цяло Китай е изнесъл към 852 000 електрически автомобила в интервала януари-октомври 2022 година През първата половина на годината делът на китайските марки на западноевропейския пазар на електрически автомобили е 5,2% по отношение на 3,8% през същия интервал на 2021 година

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР