Износът на електромобили от Китай е нараснал с 96,7% за

...
Износът на електромобили от Китай е нараснал с 96,7% за
Коментари Харесай

Износът на електромобили от Китай е нараснал с 96,7% за първите десет месеца

Износът на електрически автомобили от Китай е повишен с 96,7% за първите 10 месеца до 499 000 бройки, което показва постоянния напредък на промишлеността от началото на годината, подсилен от устойчивостта на веригата за доставки и подкрепящите ограничения.

Същевременно, продажбите на електрически автомобили в страната съставляват 62,9% от световните през първите три тримесечия, демонстрират данни на Китайската асоциация на автомобилосторителите (CAAM). Европа се очерта като един от най-големите пазари на китайски електрически автомобили през последните години на фона на устрема си към осъществяване нисковъглеродно развиване. През първата половина на 2022 година 34% от износа на пътнически електрически автомобили от Китай е бил за Западна Европа, демонстрират публични данни.

Популярността на китайските електрически автомобили на европейския пазар и отвън него в не дребна степен се дължи на солидната основа на Китай в производството и сглобяването на акумулатори. Според компанията за пазарни изследвания SNE Research през първите три тримесечия на 2022 година в електрически автомобили в международен мащаб са конфигурирани акумулатори с общ потенциал от 341,3 гигаватчаса, което съставлява растеж от 75,2% на годишна база. На първо място е китайската компания CATL (Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.) със 119,8 гигаватчаса, а BYD е на трето място с 43,6 гигаватчаса.

Цялостната китайска индустриална верига за произвеждане и пласмент на електрически автомобили, както и водещите технологии за интелигентни транспортни средства също способстват за привлекателността измежду задграничните консуматори. В момента в Китай има към 11 000 компании в бизнеса с интелигентни свързани транспортни средства, от които 260 са учредени през първите 10 месеца на тази година, демонстрират данни от промишлеността. Големи градове като Пекин, Шанхай и Шънджън одобриха разпореждания за тестване на тези транспортни средства и поощряване на тяхното разпространяване.

С оглед поддържане на стабилността на веригата за доставки, Китай е въвел и система за ранно предизвестие за ниски ресурси от авточасти и деликатно следи динамичността на търсенето и предлагането на 19 съществени артикули, съгласно Министерството на индустрията и осведомителните технологии.

На фона на тези старания производството на електрически автомобили в страната доближи 762 000 бройки предишния месец, което е растеж от 87,6% на годишна база.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР