Износът на джинджифил от Перу на практика се е утроил

...
Износът на джинджифил от Перу на практика се е утроил
Коментари Харесай

Перу отчете скок при износа на джинджифил

Износът на джинджифил от Перу на процедура се е утроил през първото тримесечие поради нарасналото търсене в целия свят на растението като лекарство против респираторни болести на фона на пандемията от Ковид-19, съобщи Франс прес.

Износът на джинджифил е повишен със 137 % през април и с общо 168 % за първото тримесечие по отношение на предходната година, посочи перуанското министерство на търговията. Прави усещане, че най-големите размери от общия износ на перуански джинджифил са за едни от най-засегнатите от пандемията страни - Испания (ръст от +529 процента), Нидерландия (+255 процента) и Съединени американски щати (+124 процента), написа Българска телеграфна агенция. Джинджифилът, който е богат на антиоксиданти, съгласно мнозина оказва помощ за укрепването на имунната система, акцентират перуанските управляващи.

В Перу джинджифилът е обичаен артикул, възприема се и като противовъзпалително средство при хрема и грип. Страната е четвъртият по величина експортьор на джинджифил в света след Китай, Тайланд и Индия. През 2019 година южноамериканската страна е изнесла към 23 400 тона на стойност 41,5 милиона $. В същото време Перу е втората най-засегната страна от Ковид-19 в Латинска Америка след Бразилия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР