Износът на България за останалите страни - членки на ЕС

...
Износът на България за останалите страни - членки на ЕС
Коментари Харесай

Подем на търговията на България с ЕС през първите седем месеца на годината



Износът на България за останалите страни - членки на Европейски Съюз се усилва през първите седем месец на годината с 11,2% по отношение на същия интервал на 2016 година, достигайки размер от 19,4687 милиарда лв., като съществени търговски сътрудници са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които образуват 68,6% от българския експорт към съюза, демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт.

Само в границите на юли експортът на България в посока Европейски Съюз нараства с 10,7% до 3,1231 милиарда лв. по отношение на същия месец година по-рано.

В същото време вносът в нашата страна от Европейски Съюз се усилва през интервала януари - юли с 10,7% по отношение на първите седем месец на миналата година, достигайки размер от 21,0641 милиарда лв.. Най-голям е стойностният размер на стоките, импортирани от Германия, Италия, Румъния, Испания и Гърция, регистрира Национален статистически институт.

В рамите на юли вносът от останалите страни - членки на Европейски Съюз нараства с 2,5% на годишна база и е в размер на 2,9966 милиарда лв..

Въпреки по-солидният растеж на българския експорт към Европейски Съюз по отношение на вносът от останалите страни - членки на съюза, външнотърговското салдо на нашата страна през интервала януари - юли остава на недостиг в размер на 1,5954 милиарда лв. по отношение на отрицателен търговски баланс за 1,5174 милиарда лв. през първите седем месец на 2016 година.

Само в границите на месец юли обаче комерсиалният баланс на България с другите страни - членки на Европейски Съюз е положителен и в размер на 126,5 млн. лв. по отношение на недостиг за 102,8 млн. лв. година по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР