Изневярата е нещо, което никой не иска да преживява. На

...
Изневярата е нещо, което никой не иска да преживява. На
Коментари Харесай

Вижте какви са признаците на емоционалната изневяра

Изневярата е нещо, което никой не желае да претърпява. На никого не би му било прелестно да му изневеряват. Но когато приказваме за невярност, нормално мислим за физическото ѝ измерение. Всъщност изневярата може да е и прочувствена и от време на време точно тя нанася повече болежка и контузии, в сравнение с физическата.
Всяка двойка е друга и е в действителност мъчно да се дефинира по кое време тъкмо и при какви условия е настъпила прочувствената невярност. За разлика от физическата, която е безусловно ясна (секс с различен партньор), прочувствената невярност може да има доста измерения и всичките да нанесат доста мощна болежка.
Какво съставлява прочувствената невярност? Какви могат да са нейните проявления?

Лъжете колегата си за това какъв брой сте близки с някой различен
Емоционалната невярност може да се показва в това да сте прочувствено по-близки с различен човек, към който сте привлечени. Същевременно лъжете сегашния си сътрудник, че не сте чак толкоз близки, макар че очевидно е осезаемо, щом се постанова да лъжете. Това може да нарани възприятията на колегата ви и да го накара да се усеща отблъснат, нежелателен, нехаресван и неодобряван, което води до ниско самочувствие и самокритика.

Оплаквате се от колегата си на някого
Когато има проблеми във връзката, добре е те да се вземат решение вътре в нея. Много хора се оплакват от сътрудниците си без да се замислят какъв брой биха били засегнати самите те, в случай че половинката им се оплаква от тях, разказвайки детайлности от персоналния им живот на трети лица. Още по-болезнено е, в случай че тези трети лица са общи другари и познати. Така обстановката става още по-некомфортна.

Споделяте огромните вести с някой различен
Емоционална невярност може да се следи, когато изпитвате прочувствена непосредственост и съгласуваност с различен човек повече, в сравнение с с колегата ви. Това ви кара да споделяте точно на него огромните вести и събития от живота си, а не да говорите първо с половинката си. Това е и сериозен белег за неприятната прочувствена съгласуваност с колегата ви, което неизбежно се отразява на връзките и интимността.

Превръщате колегата си в сурогат
Ако сте с колегата си, единствено с цел да не сте сами, а в действителност нямате никаква прочувствена потребност да бъдете с него, това може да се счита за прочувствена невярност. Така го превръщате в нещо като сурогат на сътрудник, което ви дава спокойствието, че сте обвързани, само че не давате нищо от себе си за тази връзка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР