Изневярата е може би едно от най-разрушителните действия, които се

...
Изневярата е може би едно от най-разрушителните действия, които се
Коментари Харесай

Защо някои хора не могат да спрат да изневеряват

Изневярата е може би едно от най-разрушителните дейности, които се случват във връзките ни. Тя унищожава доверието, което постоянно е доста мъчно да се възвърне. Знаем това, само че въпреки всичко изневеряваме на колегата си.

Някои не желаеме да разрушим доверието и да създадем безпорядък в връзките си, на други не ни пука изключително. Просто отговаряме на личните си потребности и не обръщаме огромно внимание на потребностите на нашите половинки. Все отново кои са главните аргументи, заради някои не можем да спрем да мамим, макар че сме наясно с следствията от своите дейности.

Импулсивност

Много от нас са импулсивни в разнообразни области от живота си. Импулсивността е необятно публикувана, що се отнася до секс, изключително когато пием или използваме други субстанции, които въздействат на разсъдъка ни. Ако има опция за забивка (дори и да е изневяра), не мислим за последствията, а просто действаме.

Понякога импулсивността е признак на дълбоки проблеми, да вземем за пример при някои форми на психологични болести.

Избягване на спорове

Някои мъчно се оправяме с споровете. Ще създадем съвсем всичко, с цел да избегнем диалозите, в които знаем, че половинката ни няма да се съгласи с нас и най-вероятно ще се разстрои.

Ако считаме, че сътрудникът ни няма да одобри избора ни за любовник/любовница или в случай че знаем, че ще нарушим споразуменията, просто вършим това, което желаеме, и се надяваме, че няма да се разбере. Живеем на правилото " по-лесно е да поискаш амнистия, в сравнение с да позволение за метода на живот ".

Афера, с цел да прекратим връзка

Смятаме, че е мъчно да прекратим връзката си и използваме спекулация като метод да сложим точка. Надяваме се, че нашият сътрудник ще разкрие случката и ще ни изрита, или че аферата ще ни даде кураж да си тръгнем сами.

Избавяне от скуката

Сексуалното неспокойствие при започване на връзката не е постоянно. Има си и химични детайли като пояснение за това бясно вълнуващо, извисено, любовно възприятие.

За някои от нас, когато първичната еуфория завърши и възприятията се преобразуват и вървят със постоянна многопластова връзка, се появява огромен проблем. Отегчаваме се и търсим още веднъж това в началото чувство за неспокойствие и активност на възприятията и страстите.

Отвръщане на удара

Мислим, че единственият метод да отвърнем на изневярата, е да изневерим. По някакъв метод това ни прави " равни ".

Разбира се това са цялостни нелепости, и не работят. Просто усложняват нещата, защото от една страна сме ядосани на измамата на колегата, а от друга - на личните си спорни усеща за измяната, което сами сме направили.

Моногамията не работи

Тежко е да осъзнаем, че моногамията не е за нас, че сме привлечени от други хора по разнообразни аргументи и желаеме разнообразни типове взаимоотношения. Често изпитваме боязън от липса, когато сме в моногамни партньорства. Имаме чувство, че сме притиснати или задушени и, надлежно, изневеряваме повече, в сравнение с хората, които се усещат удобно в моногамни връзки.

Саботираме себе си или връзката си

Има случаи, в които изневеряваме, когато нещата станат " прекомерно положителни ". На някакво равнище усещаме, че не заслужаваме чудесните връзки, които имаме, и постъпваме по този начин, че да саботираме връзката си посредством машинация. Имаме боязън от фамилиарност и просто ни идва прекомерно.

Страх от обвързване

Тези, които се опасяваме от обвързване, от време на време се оказваме излъгани, когато връзката стигне до " идващия стадий ". Натискът за осъществяване на дейности, който усещаме, постоянно идва от вътрешната страна, а не от колегата.

Обществото на моногамните има мълчалив график за пренасяне на връзките към идващия стадий малко по малко. Това може да ни накара да се усещаме неловко, когато не преминем към идващото " равнище " в точното време.

Родителите задават въпроси като " Кога ще се ожените? " или " Не е ли време да се преместите дружно? ", или допускаме, че в случай че мислим за семейство, времето може да изтече. Има график, когато обмисляме да имаме семейство - най-малко за дамите. Биологичният часовник не е нещо, което може да избегнем, в случай че желаеме да имаме лични деца, в случай че не изберем замразяването на яйцеклетка за по-нататъшна приложимост.

Афера, с цел да върнем пристрастеността в брака

Понякога считаме, че изневярата ще ни помогне да почувстваме повече страст и предпочитание към половинката си, или че вероятно откриване ще докара до връщане на пристрастеността в брака ни, което е неприятна тактика и рядко работи.

Причините да изневерим са най-малко милион, само че с цел да не съсипем връзката си, по-важно е да намерим такива, които ще ни накарат да не го вършим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР