Изневиделица през юли 2022 г. Барбара Грийн се събуди посред

...
Изневиделица през юли 2022 г. Барбара Грийн се събуди посред
Коментари Харесай

Жената се събуди със сърбеж по цялото тяло. Това беше симптом на рак

Изневиделица през юли 2022 година Барбара Грийн се разсъни измежду нощ със сърбеж по цялото тяло — от върха на главата до стъпалата.

Тя не е имала здравословни проблеми и е водила деен метод на живот, пътувайки по света, практикувайки йога, правейки силови тренировки и вървешком всеки ден. Внезапният сърбеж беше тайнственост, само че не беше огромно терзание.

Все отново беше притеснително и с наближаването на уикенда тя реши да помоли своя примитивен доктор за нещо по-силно от свръх- кремът, който тя използваше, с цел да се опита да получи облекчение.

„ Бях толкоз сърбящ, като че ли имаш захапване от буболечка, което в действителност те подлудява, само че това е като захапване от буболечка, която се популяризира в цялото ви тяло, ” Грийн, 79, който живее във Фолс Чърч, Вирджиния, споделя за TODAY.com.

„ Мислех, че лекарят ще ме намерения за вманиачен случай, че пристигнах, тъй като ме сърбяха. ”

По това време Грийн беше нащрек за всевъзможни други признаци. На срещата тя също по този начин загатна, че е забелязала, че урината й наподобява тъмна и изпражненията й са светли. Тя нямаше визия дали всички тези признаци са свързани, само че нейният доктор заподозря проблем с черния дроб и назначи кръвни проучвания.

На идващия ден, събота, от клиниката се обадиха на Грийн и й споделиха, че резултатите демонстрират нейните чернодробни ензими бяха рисково високи. Трябваше неотложно да отиде в незабавното поделение.

В болничното заведение компютърната томография сподели формиране на панкреаса й. Изумителната диагноза: рак на панкреаса.

„ Нямах визия, че нещо не е наред с мен. Мислех, че съм изцяло добре “, споделя Грийн. „ Всички останали наподобява осъзнават, че ракът на панкреаса е гибелен. Дори не знаех това. “

Защо сърбежът по кожата може да бъде признак на рак на панкреаса

Симптомите на рак на панкреаса постоянно са неразбираеми. Хората може да почувстват болки в стомаха или гърба, само че Грийн споделя, че в никакъв случай не е чувствала никаква болежка от заболяването.

Сърбежът може да е признак, в случай че туморът на панкреаса блокира жлъчния канал, съгласно Американското общество за битка с рака. Това предизвиква струпване на билирубин, мрачно жълто-кафяво вещество, създадено в черния дроб, което оказва помощ за разграждането на мазнините и в последна сметка напуща тялото с изпражненията.

Когато жлъчният канал е блокиран, билирубинът се натрупва в тялото, причинявайки сърбеж и пожълтяване на кожата. Същият развой трансформира урината в тъмна, а изпражненията бледи.

Случайният сърбеж по кожата е постоянно срещан и множеството хора, диагностицирани с рак на панкреаса, няма да изпитат този признак, а напредващ сърбеж, който се ускорява за няколко седмици и е съпроводен от жълтеницата е нещо, на което би трябвало да обърне внимание на лекаря, отбелязва Институтът за ракови болести Дана-Фарбър.

Грийн е признателна на своя доктор за първична помощ, че е разпознал нейните признаци.

„ Не съм сигурно всички лекари биха разбрали това. Мисля, че някои от тях може да са ме отхвърлили като луда “, споделя тя. „ Той в действителност слушаше това, което споделях. “

В последна сметка тя беше диагностицирана с рак на панкреаса в етап 4, който се беше популяризирал в нейния оментум, коремна конструкция. Един доктор й сподели, че междинният пациент умира в границите на осем до 11 месеца след тази диагноза.

„ Това е необикновено травматично “, споделя тя. „ Почти никой в ​​семейството ми не е имал рак от какъвто и да е тип. … Дори не знаех за стадиите на рака. “

Подминаване на възможностите

Както множеството пациенти с рак на панкреаса, Грийн не беше претендент за интервенция, защото заболяването към този момент се е популяризирала досега, в който е открита.

Тя бързо стартира един тип химиотерапия, след което в последна сметка мина към друга, която беше по-ефективна въз основа на генетично проучване на нейния израстък. Тя реагира доста добре. До октомври 2023 година ракът се беше свил толкоз дребен, че едвам се виждаше на скенер.

Сега Грийн стартира перорална поддържаща терапия вместо химиотерапевтичните инфузии. Изминаха 15 месеца, откогато й споделиха, че й остава по-малко от година живот. След непрестанни прегледи при доктор за нейния рак на панкреаса, тя възобнови постоянните си здравни прегледи.

„ Странна обстановка е да се намираш, когато си подготвен да умреш, само че един ден се събуждаш и си мислиш, че не съм мъртва - споделя тя. „ Тогава би трябвало да се върнете към мисълта, че евентуално би трябвало да отида на ортодонт. “

Когато Грийн беше диагностицирана за първи път, тя обмисляше да се реалокира във Вашингтон, окръг Колумбия, което разрешава здравна помощ при умиране. Хората, на които им остават по-малко от шест месеца живот, могат да изискат от лекаря си лекарство с рецепта, което могат да одобряват, с цел да умрат в съня си. Грийн беше запалена по въпроса още преди слагането на диагнозата, отбелязвайки, че хората би трябвало да могат да изберат спокойна гибел, вместо да останат в страдалчество.

Но тя към този момент не възнамерява да се мести, тъй като никой в никакъв случай не й е казвал, че има остават по-малко от шест месеца.

„ Не знам какъв брой дълго ще пребивавам. … Не мисля, че и лекарите в действителност знаят “, споделя тя. „ Изглежда не загивам по график. “

Тази публикация е оповестена в началото на TODAY.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР