Изнесоха актуална информация за цената на златото.Борсовата котировка на златото

...
Изнесоха актуална информация за цената на златото.Борсовата котировка на златото
Коментари Харесай

Златото стана по-евтино

Изнесоха настояща информация за цената на златото.

Борсовата котировка на златото се намали под 1870 $ за тройунция в понеделник сутринта, слизайки от едномесечния си най-голям ценови връх по-рано по време на сесията, защото " горещите " данни за инфлацията в Съединени американски щати покачиха доходността на $ и държавните облигации и понижиха търсенето жълтите кюлчета като предпазен актив.

Към 10:30 часа българско време цената на златото на борсата в Ню Йорк бе 1862,80 $ за тройунция - намаляване от 8,70 $ или 0,46%. На спот пазара една унция от скъпоценния метал се продава по 1862,18 $ (спад от 8,78 $ на унция), а среброто върви по 21,55 $ за унция, осведоми Reuters, представена от

Потребителските цени (индексът СPI) в Съединени американски щати ненадейно се форсираха до нов 40-годишен връх от 8,6% през май, повишавайки вероятността Федералният запас да продължи да покачва лихвите си с 50 базисни пункта до септември, с цел да се бори с инфлацията.

Междувременно златото за малко се прекъсна низходящото си ценово придвижване от последните седмици по отношение на $ в петък, защото нежеланието да се рискува доминираше пазарите на фона на опасенията за евентуален удар върху американската стопанска система от нападателно стягане на паричната политика. Данните за СPI послужиха като сигнал за пробуждане на финансовите пазари, че инфлацията остава устойчиво висока и има действителни опасности да върви още нагоре.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР