Изнесените СРС-та не събарят тезата на защитата, че парите не

...
Изнесените СРС-та не събарят тезата на защитата, че парите не
Коментари Харесай

Адвокатът на Биляна Петрова: Изнесените СРС-та не събарят тезата на защитата

" Изнесените СРС-та не събарят тезата на отбраната, че парите не са желани, тъй като те не трансформирали през съответната процедура, не са тествани, не са слушани в правосъдна зала. " Това съобщи в изявление за bTV Ирен Савова, юрист на някогашният зам.-кмет на столичния регион " Младост " Биляна Петрова.
" Вадят се доста изборно неща от тези СРС-та, които поддържат тезата на прокуратурата. Това дело стартира със престъпления и те не стопират към този момент няколко месеца. Не може да се продължава по този начин. Не желая да разясня тези СРС-та, тъй като те са противозаконни. Защо не изтичат едни други СРС-та, от които излиза наяве, че двете девойки в никакъв случай не са желали пари от Ваклин? Когато се срещат с него, те го питат по какъв начин се споделя. Мислите ли, че в случай че си изискал такива пари от някого, ще го питаш по какъв начин се казваш? ", добави още Савова.
" По това дело се сипят единствено порочни обвинявания. Ние желаеме да се съблюдава законът. Държавното обвиняване би трябвало да демонстрира тези доказателства в правосъдна зала, а не те да изтичат нелегално в медиите. Това не са правни способи. Аз не желая да вземам участие в сходна мръсна игра. Искам всички да сме равни пред закона ", безапелационен бе юристът.
" Питам кой популяризира тези СРС-та? Това е един доста значим въпрос и за какво? Каква е повода да излязат тъкмо в този миг, в който излиза отчета на Върховен касационен съд за нарушавания? ", попита още Савова.
По думите на Савова основният прокурор би трябвало да отговори на този въпроса. Савова загатна, че има напън от прокуратурата, който се показва в това, че се намесва по едни гражданско-правни разногласия, където не е мястото на прокуратурата.
" Не се усещам равнопоставена с Ваклин, тъй като при разпита му не се открива, че той за ръчичка е воден то чиновник на КОНХИ в профилираната прокуратура, който му оказва помощ да си напише жалбата и от там стартира да се тресе цялата страна ", сподели още Савова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР