Изненадващо преди минути кметът на Стрелча Стойно Чачов е бил

...
Изненадващо преди минути кметът на Стрелча Стойно Чачов е бил
Коментари Харесай

Фирма за белот изяде главата на кмета на Стрелча

Изненадващо преди минути кметът на Стрелча Стойно Чачов е бил освободен от поста си на градоначалник. Решението за предварително преустановяване на пълномощията на Чачов е взето довечера от Общинска изборна комисия - Стрелча.

Причината за отстраняването е комерсиалното му сдружение „ Българска асоциация по белот " ЕООД, от чието ръководство нито е излязъл, нито комерсиалната активност на компанията е прекъсната. Дружеството е записано още по време на предходния мандат на кмета на 01.6.2015 година Едва в този момент обаче се обръща внимание на бизнес начинанията на Чачов, написа trafficnews.bg.

Чачов бе определен с поддръжката на Политическа партия АБВ за втори мандат на чело на общината с 51,25% в сложен балотаж с Георги Павлов.

През пролетта тази година на кмета бяха повдигнати обвинявания за това, че през 2016 година е принудил чиновник на общинската администрация да подпише молба за освобождение от заеманата от него служба, само че без дата. Делото против него обаче към момента не е тръгнало всъщност, а при опит да бъде отхвърлен от поста си през тази година, съдът го върна с предлог, че изпълняването на длъжността му няма да пречи на производството.

По сегашния проблем сигналът за сдружението му за белот е подаден от някогашния кмет на Стрелча Ильо Ильов.

Въпреки че Чачов е изпратил документално несъгласие, че е подхванал дейности за преустановяване на активността си като шеф, от ОИК-Стрелча са безапелационни, че инспекция в Агенцията по вписванията, в частност Търговски указател, сочат тъкмо противоположното.

Чачов разполагаше с едномесечен период да приключи комерсиалната си активност, който не е спазен и надлежно по закон ситуацията му е несъвместимо с публичния пост.

Чачов може да апелира решението пред Административен съд Пазарджик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР