Изненадващо поставени решетки на парадния вход на Народното събрание скараха

...
Изненадващо поставени решетки на парадния вход на Народното събрание скараха
Коментари Харесай

Изненадващо поставени решетки на парадния вход на Народното събрание скараха депутатите

Изненадващо сложени решетки на парадния вход на Народното събрание скараха депутатите през днешния ден. Кой е подписал заповедта за слагането на прегражденията не стана ясно, само че съгласно ръководителя на Народното събрание Никола Минчев те са по искане на Националната работа за защита. Опозицията дефинира решетките като знак на параноя и срам. По-късно Министерство на културата подреди решетките да се отстранен, тъй като постройката е със статут на недвижима културна полезност от национално значение.

Решетките отвътре на парадния вход на Народното събрание привлякоха вниманието на депутатите още от сутринта. Първи с позиция в пленарна зала излязоха от " Възраждане ", които дефинираха слагането на решетките като срам.

" Ние от партия " Възраждане " настояваме неотложно да бъдат отстранени металните решетки и основателят на това действие да се извини на народните представители и българския народ за това позорно дело ", съобщи Елена Гунчева от " Възраждане ".

От ГЕРБ-СДС също възразиха, като оттова обаче отдадоха решението на параноя.

" Представям си какви мисли са минали през главата на Бойко Рашков и група конспиратори. 97-ма година се влезе през задния вход, не през парадния. Така че в случай че ще слагате решетки, сложете и на задния, и на прозорците. И тогава всички ще бъдем зад решетките, както обещавахте ", сподели Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Решението не беше подкрепено даже от част от ръководещите.

" Ако жителите дойдат и ни хвърлят един пердах, най-вероятно ще са прави. И не би трябвало да го обръщаме на централен софийски затвор. Ако желаят да ни сложат по едно номерче, да ни заградят плаца и да ни изкарват в почивката в 11:30 ч. да обикаляме в кръг. Колкото по-бързо ги махнат, толкоз по-добре ", съобщи Тошко Йорданов от групата на " ИТН ".

" Предлагам, господин ръководител, да обсъдим тези стоманени решетки на председателски съвет. Това също е част от цялостната традиция и салдото на взаимоотношенията в нашия парламентарен модел - достъпът на жителите и по какъв начин той наподобява ", сподели Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ".

След като стана ясно, че съвсем никой не е бил в течение по какъв начин е било взето решението зпоставяне на решетките, ръководителят на Народното събрание внесе повече светлина с уточнението, че решетките са поставени по искане на НСО.

" Това е по избор на защитата по отношение на януарските събития тук, когато имаше и пробив и в сигурността ", съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Кой е подписал разрешението?

" Не си припомням да съм подписвал, само че ще ревизира ", добави Минчев.

Развръзката пристигна с резултатите от инспекцията на инспектората за културното завещание към министерството на културата, съгласно което слагането на решетките е нерегламентирана интервенция в постройка, монумент на културата от национално значение. От инспектората постановяват вратите да с епремахнат, а за нарушаването ще бъде публикуван и акт за административно нарушаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР