Изненадващо, новият флагмански процесор в момента е по-добър от своите

...
Изненадващо, новият флагмански процесор в момента е по-добър от своите
Коментари Харесай

Страхотна победа на Qualcomm: чипът Snapdragon 8 Elite победи A18 Pro в бенчмарковете и остана по-хладен от конкуренцията

Изненадващо, новият флагмански процесор сега е по-добър от своите съперници безусловно на всички фронтове.

Само преди два дни, на 22-ри октомври, се появиха първите бенчмарк проби на процесора Snapdragon 8 Elite, които демонстрираха, че новият флагмански чип на Qualcomm е доста по-мощен от всички сегашни съперници на мобилния пазар. Процесорът от ново потомство освен реализира по-високи резултати в синтетичния тест, само че и употребява осезаемо по-малко сила, което сигурно е добра вест. А в този момент напълно разумно и се оказа, че прототипът на смарт телефон, основан на Snapdragon 8 Elite, при пикови натоварвания се нагрява по-малко от устройствата, основани на конкурентни процесори от водещи на пазара компании.

Така да вземем за пример на предоставените фотоси с температурни показания се вижда, че неназованият смарт телефон (вероятно инженерен прототип) се нагрява до температура от едвам 39,8 С, до момента в който най-горещите устройства са Red Magic 9s Pro+ със Snapdragon 8 Gen 3 (47,4 С) и iPhone 16 Pro Max с чип A18 Pro – той се нагрява до 44,3 С. Най-близо до водача се оказа най-новият MediaTek Dimensity 9400 – той нагря смарт телефона до 41,7 С. Следователно към сегашния миг флагманското решение на Qualcomm е освен по-мощно и енергийно дейно от своите съперници, само че и загрява по-малко корпуса на смарт телефона, което би трябвало да се отрази позитивно да вземем за пример върху чувствата по време на игри.

В това обаче няма нищо изненадващо – процесорът със личните ядра на Qualcomm употребява по-малко сила по време на работа, което значи, че в процеса на работа отделя и по-малко топлота. Освен това до момента не са провеждани проби за тротлинга в тежки игри или приложения – слабото нагряване на корпуса на смарт телефона сигурно е нещо хубаво, само че в случай че ниските температури се реализират посредством пренастройване на тактовата периодичност на производителните ядра, то малко хора ще се зарадват на сходно нещо след излизането му на пазара. По-добре е да се изчакат тестванията в действителни условия на работа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР