Изненадващо късно Mazda се включва в света на електрическите автомобили,

...
Изненадващо късно Mazda се включва в света на електрическите автомобили,
Коментари Харесай

С какво се отличава първата електрическа Mazda

Изненадващо късно Mazda се включва в света на електрическите коли, само че по този начин или другояче сегментът на EV моделите занапред се развива и набира скорост.

По време на автомобилното ревю в Токио тази седмица японският производител показа Mazda MX-30 - електрически кросоувър, основан за комфортно и удобно предвижване в града.

Най-отличителната линия на автомобила несъмнено са " Freestyle " вратите, както го назовават от Mazda, които се отварят като при Rolls-Royce и са лишени от междинна рамка.
 Снимка 449167

От компанията разкриват, че този подробност цели да обезпечи оптимално улеснение при качването на хора на задните седалки и да разреши на притежателите на колата по-лесно да вкарват детски колички, торби с извършване на покупки и така нататък

MX-30 също по този начин разполага с актуализирани системи за баланс при завои, които обезпечават меко и несъмнено завиване, при което тежестта на автомобила и напрежението в гумите се разпределя автоматизирано.

Интериорът на колата не ни шокира с футуристични детайли, само че пък наподобява добре уравновесен и напълно гравитира към концепцията за комфорт.
 Снимка 449168

До кормилото на MX-30 е поместен 7-инчов тъч екран, в който графиките и цветовете се трансформират според с околната среда на автомобила.
 Снимка 449166

Като характерен градски автомобил, колата разполага със относително дребна батерия от 35.5kWh и единствено един мотор, позициониран в предната й част, който е кадърен да създаде мощ от до 143 коня.

Тази композиция може да ни обезпечи пробег до малко над 200 километра, което е изцяло задоволително за градски условия, само че не и за постоянно пътешестване до морето.
 Снимка 449169

Все отново не мощта е главният акцент на MX-30, a удобството и връзката, която колата може да построи с водача и пасажерите.

Засега не е ясно какъв брой ще коства електрическия кросоувър на Mazda, само че пък знаем, че ще се появи на нашите ширини още през идната година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР