Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се

...
Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се
Коментари Харесай

Никола Минчев: Да се номинира зам.-председател на ГЕРБ за нов външен министър е сериозен ход

Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се вършат оферти за промени от министър-председателя, сподели депутатът от " Продължаваме промяната- Демократична България " Никола Минчев пред публицисти в Народното събрание. Той разяснява тематиката след края на съвещанието на краткотрайната комисия за изясняване на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, заяви.

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като длъжностен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. В претекстовете за персоналната смяна служебният министър председател показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

Никола Минчев означи, че препоръчаното ново име е заместник-председател на ГЕРБ. Доста мощно политическо предложение, посочи депутатът.

Попитан дали счита, че Бойко Борисов е изискал назначението, Минчев отговори, че " той го е споделил денем преди този момент, само че самия факт, че в действителност се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ е сериозен ход ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР