Изненадващо, абсолютно несъстоятелно вето на президента, коментира пред журналисти Ивайло

...
Изненадващо, абсолютно несъстоятелно вето на президента, коментира пред журналисти Ивайло
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев за ветото на Радев: Политическо лицемерие, без релевантни мотиви

Изненадващо, безусловно несъстоятелно несъгласие на президента, разяснява пред публицисти Ивайло Мирчев, народен представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) и член на Комисията по защита.

Държавният глава Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. 

В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда. 

" Нито един от претекстовете не е съответстващ, още повече, че те бяха изговорени в залата ", безапелационен е Мирчев.

" Като се стартира от това, че депутатите не били осведомени, което не дава отговор на истината, защото в секретното деловодство на Народното събрание (НС) има отчет, и минем през предлагането на президента БТР-те да отидат за опазването на границата, което е засегнатост към българските граничари, тъй като тези машини не могат да бъдат там ", изясни депутатът.

" Те не са били и по време на Студената война там ", добави Мирчев.

За концепцията Радев да бъдат даден на Гражданска отбрана уточни, че, преди да бъде взето решението, е попитал въпросната институция дали имат потребност от тази техника и отговорът е бил, че имат задоволително техника и тези машини не им правят безусловно никаква работа. 

" Освен това президентът близо две години управляваше с негови служебни държавни управления, в случай че имаше предпочитание тези БТР-и да отидат в Гражданска отбрана, можеше да го направи ", означи Ивайло Мирчев.

" От тази позиция това е „ политическо двуличие на президента, с което, явно, желае, първо, да засвидетелства честност към Митрофанова (Елеонора), второ – да генерира сила за личния му политически план на фона на тази помощ, която България може да изпрати “, разяснява представителят на ПП-ДБ.

По думите му тези БТР-и са остарели, те са взети в България за Възродителния развой. Много се надявам президентът да не желае да се връщат тези времена, в които БТР-и се употребяват против български жители, против протестиращи български жители, добави Ивайло Мирчев.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР