Изненадващи резултати на изборите в Испания. Първата сила – Консервативната

...
Изненадващи резултати на изборите в Испания. Първата сила – Консервативната
Коментари Харесай

Денят след изборите в Испания: Първи са от Народната партия, време е за преговори

Изненадващи резултати на изборите в Испания. Първата мощ – Консервативната партия на Алберто Нуниес Фейхо има под 2% преднина пред вторите от Социалистическата партия. Трети са крайнодесните „ Вокс “, а четвърти – крайнолевите „ Сумар “. И единият и другият блок надали ще съумеят да образуват държавно управление.
Никой не е спечелил, тъй като по-силните партии не са съгласни една с друга. Би било толкоз елементарно, в случай че просто се обединят и се срещнат. Единият би предложил добра концепция, другият също. Съберете се и предложете решения, с цел да се опитате да подобрите страната.
Хосе Мануел Гордийо, разносвач

Сега всички погледи са ориентирани към водача на Социалистите Педро Санчес и възможния му опит да се споразумее със сепаратистите на Карлес Пучдемон – Junts.
Мисля, че зависи от това какво ще реши партия Junts. Това ще бъде комплицирано, те могат да образуват държавно управление, само че да утвърждават закони и да ръководят ще бъде комплицирано.
Карлос Гарсия, инженер

Анкетите преди вота даваха безапелационна победа за обединението на Народната партия и крайнодесните „ Вокс “. Именно ултранационалистите са огромните губещи на този избор.
Мисля, че всички са сюрпризирани, тъй като всички чакахме преднината на Народната партия да бъде брутална. Но левицата към момента се съпротивлява. Така че в този момент допускаме, че ще се наложи да има съглашения и договаряния. Въпросът е във въздуха.
Олга Лопес, специалист по връзки

Според анализатори Испания е изправена пред сложни месеци на политически разногласия, опити за сформиране на държавно управление и неустановеност по отношение на бъдещото управление на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР