Изненадващи проверки стартираха на ГКПП Кулата. Министерството на туризма (МТ),

...
Изненадващи проверки стартираха на ГКПП Кулата. Министерството на туризма (МТ),
Коментари Харесай

Изненадващи проверки срещу незаконен превоз на пътници стартираха на ГКПП Кулата

Изненадващи инспекции стартираха на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Министерството на туризма (МТ), Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА) наблюдават за нерегламентиран транспорт на пасажери и нелоялна туроператорска активност.

Повод за акцията са зачестилите сигнали от консуматори и представители на туристическия бизнес, отправени към институциите, изясни Елеонора Младенова от МТ, по чиято самодейност са стартирани инспекциите.

Експерти от " Икономическа полиция ", ИААА и КЗП наблюдават на граничния пункт за това туроператорите да са регистрирани и вписани в националния туристически указател. Също по този начин те би трябвало да имат застраховка " Отговорност на туроператора " и да правят регламентирана активност.

Проверките на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ще продължат през цялата година и бяха адмирирани от първите тествани туроператори, съгласно които сивият бранш в България убива легалния туристически бизнес.

10 профилирани инспекции са осъществени предходната седмица на граничен пункт " Дунав мост ", като е установено само едно нарушаване, съобщи Антон Ставрев от ИААА. Ежедневно на границата се записват по 20 нарушавания при транспорта на пасажери и товари, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР