Изненадващата и мащабна атака на Хамас срещу Израел е най-голямата

...
Изненадващата и мащабна атака на Хамас срещу Израел е най-голямата
Коментари Харесай

Газа е напълно блокирана

Изненадващата и огромна офанзива на " Хамас " против Израел е най-голямата от десетилетия опасност за сигурността на страната и региона.

С над 1100 жертви от двете страни още в първите два дни Израел обмисля дали да предприеме огромна интервенция в Газа в отговор на дейностите на ислямистката формация, написа

Очаква се да бъдат призовани стотици хиляди резервисти в миг, когато сухопътна атака в Газа се обрисува като вероятен сюжет.

" Дневник " наблюдава в действително време събитията.

Израелският министър на защитата Йоав Галант удостовери информацията на организация " Ройтерс ", че е подредена " тотална обсада " на линията Газа.

" Без електричество, без храна, без гориво ", сподели той. Тези ограничавания се прибавят към съществуващите от 2007 година (след като " Хамас " завзе властта): Израел управлява въздушното пространство над линията и крайбрежието ѝ, лимитира потока на артикули от и до нея, какъвто надзор упражнява и Египет.

Това става в миг, когато Израел твърди, че си е върнал контрола над всички селища по границата, въпреки де е допустимо бойци към момента да проникват на територията му.

По-рано армията разгласи, че набира до 300 хиляди резервисти, откакто американски медии писаха за упования във Вашингтон да се стигне до сухопътна атака.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР