Изненадваща оферта от Африка. Ботсвана иска да дари 20 000

...
Изненадваща оферта от Африка. Ботсвана иска да дари 20 000
Коментари Харесай

Ботсвана дава 20 000 слона на Германия

Изненадваща оферта от Африка. Ботсвана желае да подари 20 000 слона на Германия! Причината? Дипломатическо неодобрение, провокирано от немските Зелени.

Зелената партия в Германия упорства да се забрани на ловците да внасят титли от Африка. Ботсвана се разгласи срещу това. Африканската страна страда от свръхпопулация на слонове след десетилетия на сполучливо запазване на типа. Тя гледа на животните като на " запас ", а на следения лов - като на " стабилно потребление ". Африканците се оплакват, че министърът на околната среда на Германия Щефи Лемке не желае и да чуе нищо по този въпрос и усеща " расистки трендове ".

Президентът Мокгвеци Масизи съобщи през днешния ден: „ Ако Зелените в Германия знаят по-добре, те и Лемке би трябвало да покажат по какъв начин се живее със слоновете без лов. Предлагаме им 20 000 диви слона за Германия. Това не е смешка ", споделя Масизи пред вестник „ Билд “.

Подобно депортиране не е нещо извънредно, изяснява президентът. Ботсвана (която сега разполага с повече от 130 000 слона, към които всяка година се прибавят още 6000 годишно) към този момент е предала 8000 от трансграничния резерват Каванго-Замбези на Ангола, а Мозамбик към момента не е взел своята квота слонове.

" И ние бихме желали да отправим същото предложение към Федерална република Германия. Няма да приемем " не " като отговор. "

Масизи чака с неспокойствие Германия да помогне.

" Можете сами да видите какво е да имате толкоз слонове ", съобщи президентът и акцентира, че е сериозен във връзка с подаръка.

Сериозен е и във връзка с това по какъв начин хората в страната му са тъпкани до гибел от слонове ( " ужасна панорама " ), реколтата е унищожена, а селата - опустошени. Ловът е средство за управление на популацията. Ботсвана дава 40 % от територията си за диви животни. Това е изцяло задоволително, споделя Масизи. Лемке и Зелените не разполагат с животните " в задния си двор, с цел да се уверят, само че Ботсвана може да промени това! “
Условие за подаръка
Условието на президента е слоновете да се движат свободна в горите на Германия.

" Искаме нашите слонове да се движат свободно. Германското време е задоволително неприятно за тях ", споделя Масизи. Той желае да " разбере по какъв начин ще постъпи по-късно госпожа Лемке ".

Фактът, че тя желае да забрани вноса на титли, предизвиква бедността и бракониерството.

" Много е елементарно да седиш в Берлин и да имаш мнение по нашите каузи в Ботсвана. Ние плащаме цената за това, че опазваме тези животни за света - и даже за партията на Лемке ", декларира Масизи.

 Африканците са в пререкания със Зелените от седмици 

Според Ботсвана министърката се държи като слон в стъкларница.

След среща с госпожа Лемке в Берлин министърът на околната среда на Ботсвана е гневен: " Зелените гледат на нас с пренебрежение " и приказва за " фундаменталисти, които са водени от идеология ".

" Бих желал госпожа Лемке, която надълбоко почитам, да отдели време, с цел да одобри обстоятелствата и науката. Ако толкоз доста ги харесвате, то апелирам приемете този подарък от нас. Трябва да живеете с животните по метода, по който се пробвате да ни кажете ".

Той също по този начин предложения министърката още един път да посети Ботсвана, с цел да прегледа въпроса за опазването на дивата природа. Неговата страна прави повече за това " от всяка друга в света ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР