Изненадваща акция на служителите на УКОРС и Първо районно управление

...
Изненадваща акция на служителите на УКОРС и Първо районно управление
Коментари Харесай

Спецакция в Бургас свари по бели гащи роми, които въртят нелегален...

Изненадваща акция на чиновниците на УКОРС и Първо районно ръководство – Бургас свари по бели гащи ромите, продаващи зеленчуци в бургаския кв. Победа. Те бяха разпрострели щайгите си продукция с необоснован генезис на метри от полицейския сектор в квартала и без срам продаваха въртяха незаконна търговия.

Акцията е осъществена след дълго изследване и наблюдаване, макар че градинката в самия завършек на Кумлука, е известно на органите на реда като място за незаконни пазари. Кампанията по разбиването на сходни незаконни борси е по концепция на бургаския общински консултант доктор Георги Митев, който е и шеф на Регионалната дирекция на БАБХ.

Униформените бързо съумяха да усмирят пристрастеностите и да конфискуват стоката, въпреки да имаше много неодобрение от страна на клиентите.

„ Всеки ден е по този начин. Защо тъкмо в този момент сварихте да им вършиме акции, когато аз пазарувам? Разбирам ви изцяло, само че е евтино”, недоволстваше възрастен мъж.

Оказа се, че още в петък чиновниците на УКОРС са създали опит за сходна акция по обяд. Това обаче наподобява не било удачното време, защото малко изследване посочило, че незаконните пазари се задействат чак след 18 часа. Времето е изчислено по подобен метод, че да носи на „ търговците” оптималната облага и най-малък риск от залавяне.

" Цялата продукция се конфискува и унищожава, защото няма по какъв начин да бъде потвърден произхода й ", разяснява доктор Митев, който присъстваше на акцията.

„ Нека си изкарат позволение, то не коства пари. Виждате, че се продават редица култури – започваме от дини, пъпеши и череши, и прекосяваме през домати, краставици и даже фасул. Не е допустимо този набор от култури да е лична продукция, защото няма по какъв начин един собственик да отглежда всичко това. Акциите няма да спрат, до момента в който не се откажат или до момента в който не стартират да легализират този собствен бизнес. Предупреждавани са неведнъж, само че до момента не са взимали никакви ограничения. Крайно време е да се спре тази порочна процедура. Невъзможно е да потвърдим произхода на плодовете и зеленчуците и затова нито ние, нито самите клиенти знаят какво ядат”, добави доктор Митев.



Източник, фотография и видео: Флагман.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР