Изненадващ обрат в здравна комисия. Че има напрежение между първите две

...
Изненадващ обрат в здравна комисия.
Че има напрежение между първите две
Коментари Харесай

ГЕРБ с гласовете на ДПС и ИТН надделяха над ПП и за правилата за избор на шеф на НЗОК

Изненадващ поврат в здравна комисия.
Че има напрежение сред първите две партии в Народно събрание, застанали зад кабинета Денков стана ясно на съвещанието на здравна комисия. Първа точка бе чуване на новия министър Христо Хинков, само че Костадин Ангелов от ГЕРБ изиска в дневния ред на комисията да влязат процедурните правила за избор на шеф на НЗОК.
От Политическа партия не бяха съгласни, макар че периодите притискали законотворците. Костадин Ангелов обаче посочи, че предлаганите правила са същите, както до момента и нищо ново не се предлага.
В 5-дневен период партиите трябвало да излъчат претенденти. 13 юли е последният ден на сегашния шеф на НЗОК, предизвести депутатът от ГЕРБ. От 14 юли няма да има кой да подписва споразуменията с договорните сътрудници. Длъжни сме да бъдем виновни към хората, които са ни избрали, обоснова се Костадин Ангелов.
Осъзнавам, че има периоди има, само че би трябвало да има бистрота на този развой, отбрани позицията си Пандов. Нямало задоволително разговор по какъв начин да се действа от тук нататък.
Въпреки това с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ разпоредбите за избор на шеф на НЗОК влязоха като точка първа в дневния ред на комисията. Правилата бяха раздадени на депутатите да се срещнат и бе дадена отмора.
Днес в пленарна зала се обвинявания за плаващи болшинства по тематики и за разминавания сред двете ръководещи партии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР